Αντόν Κουζμίτσεβ | Ένας απίστευτα χαρισματικός ζωγράφος

Αντόν Κουζμίτσεβ | Ένας απίστευτα χαρισματικός ζωγράφος

Κόσμισε με τα έργα του, τις πρόσφατες εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης. Πράος, ταπεινός και πάνω από όλα, ένα σπάνιο αυθεντικό ταλέντο.

unnamed 4

Ο λόγος για τον Κουζμιτσεβ Αντόν, ο οποίος γεννήθηκε σε μια μικρή πόλη της Ρωσίας και από το 1982 ξεκίνησε να μαθαίνει ζωγραφική και ιστορία τέχνης στο κρατικό σχολείο ζωγραφικής για ανηλίκους. Εκεί, έμαθε τις βασικές αρχές ακαδημαϊκής ζωγραφικής, ζωγραφίζοντας ζωντανά τοπία, ανθρώπους, παραστάσεις, νεκρή φύση.

unnamed

Από το 1992 και για τα επόμενα 4 χρόνια, συνέχισε μαθήματα σχεδίου, ζωγραφικής και γραφιστικής. Στην Ελλάδα ήρθε το 1996 και ασχολήθηκε με  προσωπογραφίες και διάφορες παραστάσεις. Το 2012, φοίτησε στη Σχολή Καλών Τεχνών. Το 2018 αποφοίτησε με άριστα. Τώρα, είναι μέλος του εικαστικού επιμελητηρίου και εργάζεται πάνω σε ρεαλιστικά αλλά και σουρεαλιστικά θέματα.

unnamed 1

Ένα από τελευταία μεγάλα σε χρόνο και μέγεθος έργα, το αφιέρωσε στον εορτασμό των 200 χρόνων απελευθέρωσης της Ελλάδας από τον τουρκικό ζυγό. Πρόκειται για ένα εκπληκτικό έργο, χωρισμένο σε 3 μέρη. Το κεντρικό έργο, απεικονίζει 196 προσωπογραφίες πρωθυπουργών από το 1822 έως σήμερα και τα άλλα δυο τους Βασιλιάδες και τους προέδρους της Δημοκρατίας.

unnamed 2

Στόχος του καλλιτέχνη είναι, να αποτυπώσει την ιστορική διαδρομή συνεχής πάλης για την ελευθερία του λαού και τις δημοκρατικές αξίες. Το εν λόγω έργο, διακόσμησε με την παρουσία του, την πρόσφατη εκδήλωση του Δήμου Λαυρεωτικής, για την παρουσίαση της πρότασης «Μεταλλείο Πολιτισμού» με επίσημη καλεσμένη, την Πρόεδρο της επιτροπής ‘Ελλάδα 2021’, κας Γιάννας Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη.

Στιγμιότυπο οθόνης 2021 07 16 192943

Φωτό από τις εκδηλώσεις που έγιναν στη χώρα μας για τα 200 χρόνια της Ελληνικής
Επανάστασης, μαζί με την κ. Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη.

 

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.