Ian Curtis | Χαρισματικός αλλά ιδιαίτερα προβληματικός άνθρωπος που στα 24 του κατάφερε να γίνει ένα από τα μεγαλύτερα είδωλα της ροκ κουλτούρας

Ian Curtis. Χαρισματικός αλλά ιδιαίτερα προβληματικός άνθρωπος που στα 24 του κατάφερε να γίνει ένα από τα μεγαλύτερα είδωλα της ροκ κουλτούρας. Ο Ian Curtis γεννήθηκε στο Ολντ Τράφορντ του Μάντσεστερ, στο νοσοκομείο Memorial. Μεγάλωσε ακούγοντας The Who και The Rolling Stones και άλλοι ήρωες της εφηβείας του ήταν ο David Bowie, ο Jim Morrison, η Janis Joplin, ο Iggy Pop, ο Lou Reed και ο James Dean. Του άρεσαν ιδιαίτερα οι μουσικοί των οποίων οι στίχοι μιλούσαν για θάνατο ή εκείνοι που είχαν πεθάνει στο απόγειό τους. Από μικρός έγραφε στίχους και ποιήματα, ενώ ήταν και πολύ καλός μαθητής. Φοίτησε στο King's School στο Macclesfield.

Παρά την αγάπη του για την μουσική , ως έφηβος τα οικονομικά του δεν ήταν καλά με αποτέλεσμα να μην μπορούσε οικονομικά να αγοράσει τους δίσκους που ήθελε και έτσι, συχνά επικεπτόταν τη γειτονική αγορά του Macclesfield και έκλεβε τους δίσκους τους οποίους έκρυβε κάτω από το γκρι μεγάλο παλτό του.

Ο Ian γνώρισε τη μελλοντική του σύζυγο Deborah το 1972. Αφού παράτησε το σχολείο και η οικογένειά του μετακόμισε στο Νιου Μόστον του Μάντσεστερ, οIan σταμάτησε να πειραματίζεται με τα ναρκωτικά. Αυτός και η Deborah παντρεύτηκαν στις 23 Αυγούστου 1975και απέκτησαν μια κόρη.

Στις 20 Ιουλίου 1976, ο Ian είδε τους Sex Pistols να παίζουν στο Manchester Lesser Free Trade Hall. Είχε χάσει την πρώτη τους παράσταση, αλλά εμπνεύστηκε εξίσου από τη δεύτερη. Όντας πάντα λάτρης της μουσικής, ο Ian ένιωθε ότι ήθελε να γίνει μέλος μιας μπάντας. Αφού επέστρεψε στο Macclesfield, ο Ian βρήκε τη θέση του στο συγκρότημα Joy Division, που τότε ονομαζόταν Warsaw. Το συγκρότημα αποτελούνταν από τον Bernard Sumner στην κιθάρα, τον Peter Hook στο μπάσο και τον Stephen Morris στα ντραμς.

Κατά τη διάρκεια των ετών 1977-1980, το συγκρότημα απογειώθηκε και έγινε μέρος της εταιρείας του Tony Wilson, Factory records. Κυκλοφόρησαν ένα EP, το "An Ideal for Living", τον Ιανουάριο του 1977 και δύο επίσημα άλμπουμ: "Unknown Pleasures" τον Ιούνιο του 1979 και "Closer", που κυκλοφόρησε μετά θάνατον τον Ιούλιο του 1980. Ο Ian ανακάλυψε για πρώτη φορά ότι έπασχε από επιληψία τον Δεκέμβριο 1978, ενώ η γυναίκα του ήταν έγκυος στην κόρη τους Natalie.

Τα χάπια που πήρε για να βοηθήσει την επιληψία του πιστεύεται από πολλούς ότι ήταν η αιτία της έντονης κατάθλιψης του Ian  από εκείνο το σημείο μέχρι το θάνατό του. Τον ανακάλυψε το πρωί η σύζυγός του, Deborah, να έχει αυτοκτονήσει με απαγχονισμό. Η ημερομηνία του θανάτου του ήταν η 18η Μαΐου 1980.

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.