Η Ορχήστρα των Μικρών Πραγμάτων επαναφέρει το «Ποιος σκότωσε τον πατέρα μου» στο Θέατρο Προσκήνιο

Η Ορχήστρα των Μικρών Πραγμάτων επαναφέρει το «Ποιος σκότωσε τον πατέρα μου» στο Θέατρο Προσκήνιο

Η Ορχήστρα των Μικρών Πραγμάτων, μετά την επιτυχημένη περσινή της πορεία με το έργο Αντώνιο ή το μήνυμα της Λούλας Αναγνωστάκη, επιστρέφει στο Θέατρο Προσκήνιο με το αυτοβιογραφικό και βαθιά πολιτικό έργο του Εντουάρ Λουί Ποιος σκότωσε τον πατέρα μου.

Το έργο, που ανεβαίνει για δεύτερη σεζόν στην Ελλάδα, σε σκηνοθεσία Χρήστου Θεοδωρίδη, αφηγείται την ιστορία της ζωής του πατέρα του συγγραφέα, μέσα από την οδυνηρή σχέση μαζί του. Ο Λουί, μέσα από μια προσωπική εξομολόγηση, προσπαθεί να κατανοήσει τους κοινωνικούς παράγοντες και τις πολιτικές αποφάσεις που διαμόρφωσαν και άλλαξαν τη ζωή του πατέρα του, ενός εργάτη από το Βορρά της Γαλλίας.

Η παράσταση, η οποία παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στη Γαλλία το 2018, έχει αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές για την ερμηνεία των δύο ηθοποιών, Γιώργου Κισσανδράκη και Διονύση Μακρή, και για τη σκηνοθεσία του Θεοδωρίδη. Οι παραστάσεις θα πραγματοποιούνται από τις 4 Οκτωβρίου 2023 έως τις 29 Ιανουαρίου 2024, κάθε Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο στις 20:00 και Κυριακή στις 21:00.

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.