11 χριστουγεννιάτικα βιβλία για παιδιά - Η μαγεία των γιορτών στις σελίδες τους

11 χριστουγεννιάτικα βιβλία για παιδιά - Η μαγεία των γιορτών στις σελίδες τους

Η περίοδος των Χριστουγέννων είναι μια εποχή χαράς και αισιοδοξίας για μικρούς και μεγάλους. Τα παιδιά λατρεύουν τις γιορτές αυτές, με τα δώρα, τα γλυκά και τα παιχνίδια. Αλλά η μαγεία των Χριστουγέννων δεν περιορίζεται μόνο σε αυτά. Μπορεί να βρεθεί και στις σελίδες των βιβλίων.

Η ελληνική βιβλιοπαραγωγή για παιδιά προσφέρει κάθε χρόνο μια πλούσια ποικιλία χριστουγεννιάτικων βιβλίων, για όλα τα γούστα και τις ηλικίες. Φέτος, δεν αποτελεί εξαίρεση. Για τα παιδιά που αγαπούν τα παραμύθια, οι επιλογές είναι πολλές και ενδιαφέρουσες.

Η χιονονιφάδα του Benji Davies είναι μια τρυφερή ιστορία για την πίστη στον εαυτό μας και τη σημασία να μην εγκαταλείπουμε την προσπάθεια παρά τις αντιξοότητες. Η μικρή χιονονιφάδα, παρά το μικρό της μέγεθος, προσπαθεί να βρει τη δική της θέση στον κόσμο.

ikaros xiononifada

Το μικρότερο χριστουγεννιάτικο δώρο του Πίτερ Ρέινολντς είναι μια ιστορία για τη σημασία της προσφοράς, ανεξάρτητα από το μέγεθος του δώρου. Ένα μικρό αγόρι ανακαλύπτει ένα μικροσκοπικό δωράκι και αρχίζει να προβληματίζεται για το αν είναι αρκετό.

metaixmio doro

Σ’ αγαπώ πιο πολύ κι απ’ τα Χριστούγεννα της Ellie Hattie είναι μια ιστορία για την αγάπη και τη σημασία της οικογένειας. Μια αρκούδα προσπαθεί να βρει το δώρο που θα κάνει τη μαμά της πιο ευτυχισμένη.

tziambiris sagapo 2

Τα Χριστούγεννα του μπαμπά Αρκούδου της Καρίν-Μαρί Αμιό είναι μια ιστορία για την ελπίδα και τη δύναμη της αγάπης. Μια οικογένεια αρκούδων περιμένει με ανυπομονησία τα Χριστούγεννα.

minoas arkouda

Ένα σπίτι για το ποντικάκι των Χριστουγέννων της Rebecca Harry είναι μια ιστορία για τη φιλία και την αλληλεγγύη. Ένα ποντικάκι ψάχνει ένα μέρος για να ζήσει τα Χριστούγεννα. Οι φίλοι του το βοηθούν να βρει ένα σπίτι.

ikaros pontikakia

Εκατοντάδες χιλιάδες Αγιοβασίληδες της Χιρόκο Μοτάι είναι μια ιστορία για την αξία της προσφοράς. Ο Αϊ Βασίλης δεν είναι μόνο ένας, αλλά εκατοντάδες χιλιάδες. Όλοι μπορούμε να γίνουμε Αϊ Βασίληδες, προσφέροντας χαρά στους άλλους.

patakis agiovasilides

Το τερατάκι των Χριστουγέννων του Τζάιλς Αντρέ είναι μια ιστορία για την αποδοχή και την αξία της διαφορετικότητας. Ένα μικρό τερατάκι θέλει να βοηθήσει τον Αϊ Βασίλη, αλλά όλοι το φοβούνται.

psichogios terataki

Ο Δρακοσυλλέκτης: Ένας κόκκινος σκούφος για τον Ροδόλφο του Κυριάκου Αθανασιάδη είναι μια ιστορία για τη δύναμη της φαντασίας. Ένα αγόρι φτιάχνει έναν κόκκινο σκούφο για τον Ροδόλφο τον τάρανδο. Η φαντασία του αγόρι το ταξιδεύει στη χώρα των ξωτικών.

kleidarithmos drakosylektis

Οι βοηθοί του Αϊ Βασίλη της Ιωάννας Ντακόλια είναι μια ιστορία για την περιπέτεια και τη σημασία της φιλίας. Τα ξωτικά του Αϊ Βασίλη αναζητούν τον φύλακα των παραμυθιών.

patakis vohthoi

Φον Κουραμπιές εναντίον Κόμη Μελομακάρονου του Κυριάκου Χαρίτου είναι μια ιστορία για τη φαντασία και το γέλιο. Τα αγαπημένα χριστουγεννιάτικα γλυκίσματα μπλέκονται στον πιο αστείο πόλεμο του κόσμου.

metaixmio koyrabies

Χριστουγεννιάτικη Ιστορία του Τσαρλς Ντίκενς είναι μια κλασική ιστορία για τη σημασία της αλλαγής και της μεταμέλειας. Ο σκληρός και τσιγκούνης Εμπενέζερ Σκρουτζ αλλάζει ριζικά τη ζωή του μετά την επίσκεψη των πνευμάτων των Χριστουγέννων.

minoas skroutz

Αυτές είναι μόνο μερικές από τις πολλές επιλογές που προσφέρονται στα παιδιά για να ζήσουν τη μαγεία των Χριστουγέννων μέσα από τις σελίδες των βιβλίων.

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.