Αθανάσιος Σάρακας | "Η disco μουσική μου φτιάχνει τη διάθεση"

Αθανάσιος Σάρακας | "Η disco μουσική μου φτιάχνει τη διάθεση"

Με αφορμή τον νέο disco τραγούδι με τίτλο "Strange Dream", που κυκλοφόρησε πριν από λίγες ημέρες από την δισκογραφική εταιρεία, Aspect4music, επικοινωνήσαμε με τον συνθέτη, Αθανάσιο Σάρακα και του ζητήσαμε να μας πει δυο λόγια για το ομολογουμένως όμορφο κομμάτι.

Strange Dream. Πολύ ωραίο τραγούδι που μας παραπέμπει σε άλλα χρόνια, ίσως πιο όμορφα.

Ακριβώς αυτό θέλαμε να πετύχουμε. Είχα τη χαρά να συνεργαστώ με έναν καταπληκτικό στιχουργό, τον Αθανάσιο Δημάκη και με μία εξαιρετική τραγουδίστρια, την Ντιάνα Καπλανίδου. Θα ήθελα όμως να ευχαριστήσω θερμά τον ιδιοκτήτη της εταιρείας μου, Χρήστο Κοπελούζο, που πάντα στηρίζει όλες μου τις προσπάθειες και που έχουμε εκπληκτική και το κυριότερο, ανθρώπινη συνεργασία. Σίγουρα, για μένα τα χρόνια εκείνα ήταν όμορφα και πιο αγνά.

Πως αποφάσισες να γράψεις αυτό το στιλ της μουσικής;

Η αλήθεια είναι, ότι η απόφαση να γράψω κάτι σε αυτό το στυλ προήρθε από δύο παράγοντες. Ο ένας είναι ότι η disco μουσική είναι ένα είδος μουσικής που μου φτιάχνει πάρα πολύ τη διάθεση και ο δεύτερος είναι ότι μου αρέσει πολύ να πειραματίζομαι με τους ήχους των synthesizers. Εξάλλου, πριν από αυτό είχα γράψει και το instrumental "Free my Soul". Άλλο μουσικό στιλ βέβαια, αλλά πάλι πειραματίστηκα αρκετά.

Αισθάνεσαι χαρούμενος με το αποτέλεσμα;

Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί είχα την δυνατότητα μέσω του υπερσύγχρονου στούντιο της Aspect4music και των συνεργατών της, να αποδώσω το 100% του τραγουδιού. Δεν είναι πάντα εύκολο αυτό που έχεις στο μυαλό σου να αποτυπώνεται όπως ακριβώς θέλεις. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι περάσαμε πολύ όμορφα κατά την διάρκεια της απαιτητικής αυτής παραγωγής.

Τι θα ήταν αυτό που θα σε γέμιζε απόλυτα στη ζωή σου καλλιτεχνικά;

Πιστεύω πως είναι δύσκολο για κάποιον να πεί πως κάτι μπορεί να τον γεμίσει απόλυτα, όσο αναφορά τον καλλιτεχνικό τομέα. Αισθάνομαι ευτυχισμένος που αρέσει η μουσική μου και οι ιδέες μου πάνω σε αυτή. Επιδιώκω πάντα το καλύτερο και προσπαθώ να βελτιώνομαι.

Ποια είναι τα μελλοντικά σου σχέδια;

Πρώτα από όλα να έχω την υγεία μου. Δεν υπάρχει σημαντικότερο πράγμα από αυτό. Έπειτα, να συνεχίσω να γράφω και να έχω έμπνευση, κάτι που δεν είναι πάντα δεδομένο. Ότι είναι να έρθει, καλώς να έρθει.

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.