Ας κάνουμε μια αναφορά σε μερικούς από τους καλύτερους κακούς όπως αποκαλούνται και στη κινηματογραφική γλώσσα,Villains

κακοί Hollywood

Για να εμφανιστεί ο κακός ήρωας σε ένα έργο πρέπει να υπάρχει ένας καλός. Είναι μια αντιπαράθεση. Ο σεναριογράφος εκφράζεται και εκφράζεται με τον κακό χαρακτήρα που ελεύθερα. Ας κάνουμε μια αναφορά σε μερικούς από τους καλύτερους κακούς όπως αποκαλούνται και στη κινηματογραφική γλώσσα, Villains:

1)Alan Rickman: 
Λίγοι ηθοποιοί μπορούν να είναι τόσο απαίσιοι όσο ο αείμνηστος Alan Rickman . Ο ηθοποιός μνημονεύεται περισσότερο για τους κακούς του ρόλους, είτε πρόκειται για τον John McClane (Bruce Willis) είτε για χρόνια κρυφά ως μέλος των Death Eaters του Voldermort (Ralph Fiennes).

Ο Rickman ήταν ένας απίστευτα ταλαντούχος ηθοποιός και είναι προφανές τώρα ότι ο λόγος που κανένα sequel του Die Hard δεν ανταποκρίθηκε ποτέ στο πρωτότυπο ήταν ότι δεν μπορούσαν να βρουν έναν κακό τόσο λαμπρό και επικίνδυνο όσο ο Hans Gruber του Rickman. Αν και ο Σνέιπ θεωρήθηκε - ως επί το πλείστον - ως κακοποιός στο franchise του Χάρι Πότερ, θα τον θυμόμαστε πάντα για τη σπαρακτική σκηνή στην οποία τελικά παραδέχτηκε τα αληθινά του συναισθήματα για τη Λίλι Πότερ.

 Alan Rickman's most iconic film roles as Hollywood star dies at the age of  69 - Mirror Online

 

2) Christopher Lee: Ο Christopher Lee, ο ευγενικός Βρετανός ηθοποιός που πέθανε σε ηλικία 93 ετών αυτή την εβδομάδα, ήταν ένας παραγωγικός ηθοποιός που έκανε περισσότερες από 275 ταινίες κατά τη διάρκεια μιας καριέρας στον κινηματογράφο που εκτείνεται πίσω στη δεκαετία του 1940. Και ενώ έπαιξε τόσο διαφορετικούς χαρακτήρες όπως ο Sherlock Holmes, Georges Seurat and Muhammad Ali Jinnah, ο Lee θα μείνει για πάντα στη μνήμη του ως ειδικός στο κακό.

Best Christopher Lee Film Villains, Ranked

 

3) Jack Palance : Ο Jack Palance συχνά αποτελούσε παράδειγμα του ενσαρκωμένου κακού στον κινηματογράφο, απεικονίζοντας μερικούς από τους πιο έντονα άγριους κακούς που έγιναν μάρτυρες στα γουέστερν και τα μελόδραμα της δεκαετίας του 1950. Ενισχυμένος από την ψηλή, δυνατή σωματική του δομή, την παγωμένη φωνή και τα διαπεραστικά μάτια του, κέρδισε δύο υποψηφιότητες για το "Καλύτερος Β' Ανδρικός ρόλος" νωρίς στην καριέρα του. Ωστόσο, θα χρειαζόταν μια γκριζαρισμένη, εκκεντρική κωμική παράσταση 40 χρόνια αργότερα, για να αρπάξει επιτέλους το πολυπόθητο αγαλματίδιο.

Jack Palance: Ο main villain του Hollywood που σιχαινόταν το κακό -  RatPack.gr

4) Christoph Waltz: Η εναρκτήρια σκηνή του Inglorious Bastards του Quentin Tarantino είναι ένα masterclass στη δημιουργία ταινιών. Είναι αφόρητα τεταμένο, όμορφα γυρισμένο και συστήνει στο κοινό έναν κακό που δεν θα ξεχάσουν ποτέ με τη μορφή του συνταγματάρχη Hans Landa του Christoph Waltz.

Σε αντίθεση με πολλούς κακούς, ο Landa δεν φοβίζει λόγω της δύναμης ή της γενναιότητάς του. Φοβίζει λόγω της ευφυΐας του. Δεν ήταν έκπληξη για κανέναν που ο Waltzκέρδισε ένα Όσκαρ για την απίστευτη ερμηνεία του. Είναι απλώς κρίμα που δεν του δόθηκε ένας κακός με παρόμοιο επίπεδο βάθους για τον ρόλο του στο franchise του James Bond

Christoph Waltz: The Ultimate Movie Villain

5) Peter Stormare : Με ένα πρόθυμο χαμόγελο , ο εμβληματικός ηθοποιός χαρακτήρων που γεννήθηκε στη Σουηδία κατάφερε να συγκεντρώσει πάνω από 100 κινηματογραφικές και τηλεοπτικές εμφανίσεις στην καριέρα του στο Χόλιγουντ για δεκαετίες. Ο Stormare – πιο γνωστός για τους ξεχωριστούς ρόλους στα “Fargo”, “The Big Lebowski” και “Constantine”– έχει βγάλει τα προς το ζην ως αυτός ο κακός που μισείς να αγαπάς. Πραγματικά πολύ χαρούμενος και γοητευτικός, έχει προδώσει τη δική του προσωπικότητα δεκάδες φορές, απεικονίζοντας μαφιόζους, δολοφόνους, έναν μηδενιστή –ακόμη και τον ίδιο τον Εωσφόρο– και διασκεδάζοντας όλη την ώρα από τη χαρά του να είναι ο κακός.

First Look: 'Blacklist' Alum Debuts as 'Graceland's' New Villain  (Exclusive) – The Hollywood Reporter

6) David  Warner : Έργάστηκε στον κινηματογράφο, την τηλεόραση και το θέατρο. Η λεπτή, συχνά κουραστική εμφάνιση του Warner προσφέρεται για μια ποικιλία κακών χαρακτήρων καθώς και για πιο συμπαθητικούς ρόλους σε όλη τη σκηνή και την οθόνη. Έλαβε διακρίσεις όπως ένα βραβείο Primetime Emmy και υποψηφιότητες για βραβείο BAFTA και Screen Actors Guild Award.

David Warner « Brix Picks

7) Kathy Bates: Οι κακοί δεν είναι πιο τρομακτικοί από την Annie Wilkes. Η ερμηνεία της Kathy Bates για έναν έμμονο, ανεξέλεγκτο και απίστευτα επικίνδυνο σούπερ θαυμαστή είναι ένας από τους πιο πρωτότυπους και τρομακτικούς κακούς που έχουν κοσμήσει ποτέ την οθόνη. Βασισμένη στο μυθιστόρημα του Stephen King με τις μεγαλύτερες πωλήσεις, το Misery(1990) έδωσε στην Bates την ευκαιρία να αναδείξει την υποκριτική της γκάμα, μεταβαίνοντας από την αγάπη και τη φροντίδα σε εχθρική και σαδιστική από στιγμή σε στιγμή. Έκτοτε έχει παίξει πολλούς κακούς σε διάφορες σεζόν του American Horror Story.

Il cult "Misery non deve morire" di Rob Reiner - RAI Ufficio Stampa

8) John Malkovich: Έχει παίξει τον κακό περισσότερες φορές από όσες μπορούμε να μετρήσουμε. Ωστόσο, το πιο εντυπωσιακό με τις κακές στροφές του είναι ότι οι χαρακτήρες του είναι συχνά εντελώς διαφορετικοί μεταξύ τους. Έπαιξε επίσης τον Mitch Leary στο In the Line of Fire, τον Tom Ripley στο Ripley's Game, τον Humma Kavula στο The Hitchhiker's Guide to the Galaxy, τον Quentin Ο Turnbull στο Jonah Hex, ο Dave στο Penguins of Madagascar, ο Teddy Deserve στο Knockaround Guys, ο Galbatorix στο Eragon, ο Teddy KGB στο Rounders και ο Vicomte Sébastien de Valmont στο Dangerous Liaisons.

 

Five Reasons Why 'Con Air' (1997) is So Bad it's...Good? | MoPOP

 

9) Anthony Hopkins: Ο Hopkins κέρδισε την αναγνώριση των κριτικών και του κοινού ως ο κανίβαλος κατά συρροή δολοφόνος Hannibal Lecter στο The Silence of the Lambs, για το οποίο κέρδισε το Όσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου το 1991, με πρωταγωνίστρια την Jodie Foster , η οποία κέρδισε επίσης Α' Γυναικείο ρόλο .

Anthony Hopkins' Hannibal Lecter Will Always Be The Greatest Villain -  UNILAD

10) Ως Raoul Silva, ο Javier Bardem μας δίνει έναν από τους πιο αξέχαστους και πιο άσχημους κακούς του Bond στην ταινία 007 «Skyfall». Αλλά σε αντίθεση με άλλους κακούς του Μποντ που θέλουν να κυριαρχήσουν στον κόσμο, ο Silva ενδιαφέρεται πολύ περισσότερο να εκδικηθεί έναν από τους κανονικούς χαρακτήρες αυτής της σειράς. Δεν πρέπει να προκαλεί έκπληξη το πώς ο Bardem μπορεί να υποδυθεί σε μεγάλο βαθμό έναν τόσο ενοχλητικό χαρακτήρα, καθώς κέρδισε ένα Όσκαρ για τον ρόλο του Anton Chigurh στο «No Country for Old Men», αλλά είναι η προσοχή του ηθοποιού στον χαρακτήρα που κάνει την ερμηνεία του ως Silva ιδιαίτερα καθηλωτική.

Javier Bardem's 50th Birthday: His Movies Ranked from Worst to Best

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.