Σέιμουρ Στάιν | Πέθανε ο θρυλικός μουσικός παραγωγός και ιδρυτής της Sire Records

Σέιμουρ Στάιν | Πέθανε ο θρυλικός μουσικός παραγωγός και ιδρυτής της Sire Records

Ο Σέιμουρ Στάιν (Seymour Stein), θρυλικός μουσικός παραγωγός, υπεύθυνος για την έναρξη της καριέρας των Madonna, Talking Heads, The Pretenders, Ramones και άλλων – πέθανε σε ηλικία 80 ετών.
Ο θάνατος του Σέιμουρ Στάιν (Seymour Stein) επιβεβαιώθηκε από τη μικρότερη κόρη του Μάντι, η οποία δήλωσε στους New York Times ότι ο μουσικός παραγωγός πέθανε στο σπίτι του στο Λος Άντζελες χθες μετά από μάχη με τον καρκίνο.

Ο Στάιν γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη στις 18 Απριλίου 1942. Λάτρεψε τη μουσική βιομηχανία όταν φοιτούσε ακόμη στο γυμνάσιο και στα 15 του (το 1957) εργάστηκε για καλοκαιρινή πρακτική στην King Records, στο Σινσινάτι. Έγινε υπάλληλος του Billboard μόλις ένα χρόνο αργότερα και το 1961 ανέλαβε μόνιμο ρόλο στη King. Το 1966 ο Στάιν μαζί με τον δισκογραφικό παραγωγό Ρίτσαρντ Γκοτέρερ ίδρυσαν την Sire Productions, που έγινε Sire Records. Επένδυσαν 10.000 δολάρια ο καθένας και ξεκίνησαν εισάγοντας τους underground ήχους της βρετανικής prog-rock στην αμερικανική αγορά.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Photo Credit: Στιγμιότυπο από το βίντεο “Seymour Stein on His Roots, Madonna’s Brains & His Emo Reaction to the Talking Heads”, Boy Culture via YouTube

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.