Θ. Πλεύρης | Αναστολή μέτρων τον Μάιο (βίντεο)

Θ. Πλεύρης | Αναστολή μέτρων τον Μάιο (βίντεο)

Το πρωί της Δευτέρας 11 Απριλίου, ο υπουργός υγείας, Θάνος Πλεύρης, ήταν καλεσμένος στην  τηλεόραση του ΣΚΑΙ, όπου ανέφερε ότι τον Μάιο θα υπάρξει αναστολή μέτρων κατά του κορονοϊού. Ωστόσο, ο κ. Πλεύρης υποστήριξε ότι μπορεί να επιστρέψουν το φθινόπωρο. Επιπλέον. δήλωσε ότι:

"Τα πιστοποιητικά εμβολιασμού ισχύουν ως Ευρωπαϊκό πιστοποιητικό για την κίνηση. Αυτό που εξετάζεται είναι ότι πηγαίνοντας προς το καλοκαίρι που κατά βάση ο πληθυσμός είναι σε εξωτερικούς χώρους, θα εξεταστεί αν και πού θα χρειάζεται η επίδειξη. Σίγουρα πάντως θα υπάρχει αποκλιμάκωση. Εκείνο που δεν θα ανασταλεί είναι η χρήση της μάσκας. Είναι ένας σχετικά ήπιος περιορισμός που έχει να κάνει με εσωτερικούς χώρους ή όπου υπάρχει συνωστισμός. Μπορούμε να είμαστε πιο επιφυλακτικοί. Δε χρειάζεται να γίνουν γρήγορες κινήσεις. 

Υπάρχει πλήρης ελευθερία κινητικότητας στον εμβολιασμένο πληθυσμό και σε κλειστούς και σε ανοιχτούς χώρους, δεν απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις. Βέβαια, προφανώς θα υπάρχουν συστάσεις. Ωστόσο δε θα μπούμε σε περιορισμούς. Θα ήταν παράλογο από τη στιγμή που πάει ο κόσμος σε νυχτερινά κέντρα χωρίς περιορισμό, να βάλουμε τώρα όριο."

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.