Β. Ανεμοδουρά | "Έχουμε μία μεγάλη μεταδοτικότητα, όμως δεν είναι σοβαρά τα νοσήματα" (βίντεο)

Β. Ανεμοδουρά | "Έχουμε μία μεγάλη μεταδοτικότητα, όμως δεν είναι σοβαρά τα νοσήματα" (βίντεο)

Την Τετάρτη 27 Ιουλίου, η γραμματέας της ομοσπονδίας πρωτοβάθμιας φροντίδας των κέντρων υγείας, Βαρβάρα Ανεμοδουρά και η αναπληρώτρια καθηγήτρια, Ελένη Πατσούλα, μίλησαν στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA για την έξαρση των κρουσμάτων κορονοϊού. Ειδικότερα, η κ. Ανεμοδουρά ανέφερε πως: "Δε θα πρέπει να ανησυχούμε, το λέω με βεβαιότητα. Ο κόσμος όταν προγραμματίσει τις διακοπές του, να προσέχει αλλά να μην ανησυχήσει. Έχουμε μία μεγάλη μεταδοτικότητα, όμως δεν είναι σοβαρά τα νοσήματα. Επειδή είχαμε μάθει να βγάζουμε τη διάγνωση ότι νοσούμε από το τεστ, πλέον στην και Ο5 και Ο2 που έχουμε τώρα, τα τεστ μπορεί να βγαίνουν αρνητικά για συνεχόμενες μέρες, ενώ έχουμε συμπτώματα και μεταδίδουμε.

Εάν έχουμε κόπωση, αυτό το βρόγχος της φωνής, ένα μπούκωμα ιδιαίτερο. Αξιολογούμε τα συμπτώματα, προσέχουμε, φοράμε τη μάσκα μας και εάν έχουμε άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, θα πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί. Η νόσος κρατάει περίπου 5 μέρες και εν συνεχεία τα τεστ αρνητικοποιούνται και δε μεταδίδουν και μετά οι άνθρωποι θα πρέπει να προσέχουν και στις διακοπές".

Αντίστοιχα, η κ. Πατσούλα ανέφερε πως: "Οι μάσκες στους κλειστούς χώρους και ενόψει του τουρισμού δεν έπρεπε να φύγουν. Μία κλινική μελέτη λέει ότι εάν ένας φοράει μάσκα, με δική του ευθύνη, έχει 90% προστασία ο ίδιος, εάν φορούν και οι 2 έχουν προστασία 100%. Εξακολουθώ και βλέπω πολλούς συμπολίτες μας να είναι πειθαρχημένοι και σε σχέση με άλλους συμπολίτες μας από την Ευρώπη. Πρέπει να συνεχίσουμε την απόσταση και τη μάσκα".

Έπειτα, η κ. Ανεμοδουρά αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο μιας νέας μετάλλαξης, λέγοντας ότι: "Ένας ιός για να ξεφύγει μεταλλάσσεται. Μπορεί να έχει μεγάλη μεταδοτικότητα και να μην είναι βαριά η νόσηση. Το είδαμε και στα παιδιά. Έκανα υψηλό πυρετό 2-3 μέρες και μετά τελείωσε. Οι συμπολίτες μας πρέπει να αξιολογούν τα συμπτώματα. Καλό είναι να συμβουλευτούμε τον γιατρό μας για τα συμπτώματα. Δεν κάνουν οι βιταμίνες, είναι και αυτές φάρμακα. Η ενυδάτωση, η ξεκούραση βοηθάνε πολύ. Τα αντιϊκά φάρμακα έχουν συγκεκριμένες κατηγορίες που θα συνταγογραφηθούν. Το αρνητικό PCR σημαίνει ότι δεν έχει ιικό φορτίο, αλλά εξαρτάται πότε λήφθηκε το PCR. Ο δείκτης του ιικού φορτίου είναι η αρνητικοποίηση του τεστ. Τη μάσκα τη φοράμε όταν έχουμε κρίσεις, μπορεί να έχουμε εκκρίσεις και βήχα, που είναι σύνηθες μετά από μία νόσηση για την προστασία των γύρω μας".

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.