Ιταλία | Η κυβέρνηση χαλαρώνει τα μέτρα κατά του κορονοϊού

Ιταλία | Η κυβέρνηση χαλαρώνει τα μέτρα κατά του κορονοϊού

Την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου, η Ιταλική κυβέρνηση αποφάσισε να χαλαρώσει όλα τα μέτρα πρόληψης με στόχο την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού. Ειδικότερα, ο νέος υπουργός Υγείας, Οράτσιο Σκιλάτσι, ανακοίνωσε ότι δεν πρόκειται πλέον να δημοσιοποιούνται σε καθημερινή βάση τα στοιχεία που αφορούν τα κρούσματα και τους θανάτους και ότι η ενημέρωση θα γίνεται σε εβδομαδιαία βάση. Επιπλέον, το Ιταλικό υπουργείο Υγείας έκανε γνωστό ότι το υγειονομικό προσωπικό που είχε παυθεί των καθηκόντων του, επειδή αρνούνταν να εμβολιαστεί, θα επιστρέψει στη δουλειά, πριν από την καθορισμένη ημερομηνία της 31ης Δεκεμβρίου.

Παράλληλα, η εφημερίδα La Repubblica αναφέρει πως η κυβέρνηση Μελόνι εξετάζει το ενδεχόμενο να καταργηθεί η υποχρεωτική χρήση μάσκας στα νοσοκομεία, με την Ιταλίδα πρωθυπουργό να αναφέρει ότι υπάρχει ανάγκη για τη δημιουργία μιας κοινοβουλευτικής εξεταστικής επιτροπής, όπου θα εξετάσει τη διαχείριση της πανδημίας στην Ιταλία. Συγκεκριμένα, η κ. Μελόνι τόνισε πως: "Θα πρέπει να ρίξουμε φως στους τρόπους διαχείρισης, το οφείλουμε σε όσους έχασαν τη ζωή τους και σε όσους έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους στους νοσοκομειακούς θαλάμους, ενώ κάποιοι άλλοι κέρδιζαν εκατομμύρια, αγοράζοντας και πουλώντας μάσκες και νοσοκομειακούς αναπνευστήρες".

Τέλος, η εφημερίδα Il Messaggero, γράφει ότι η Λέγκα εξετάζει το ενδεχόμενο να παγώσει την καταβολή του προστίμου των εκατό ευρώ που είχε επιβληθεί σε όσους πολίτες άνω των πενήντα ετών δεν είχαν εμβολιαστεί.

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.