Ν.Καπραβέλος | "Είναι το χειρότερο καλοκαίρι από την έναρξη της πανδημίας"

Ν.Καπραβέλος | "Είναι το χειρότερο καλοκαίρι από την έναρξη της πανδημίας"

Για τις εξελίξεις στο μέτωπο του κορονοϊού μίλησε τη Δευτέρα 22 Αυγούστου ο διευθυντής ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος, όπου δήλωσε πως:

"Με την επιστροφή από τις διακοπές πρέπει να προσέχουμε όλοι για να μη συμβάλλουμε στην εξάπλωση της μόλυνσης στους ηλικιωμένους παππούδες και γιαγιάδες. Είμαστε σε φάση πάρα πολύ δύσκολη. Βιώνουμε ένα καλοκαίρι με πολλά κρούσματα. Δυστυχώς, είναι το χειρότερο καλοκαίρι από την έναρξη της πανδημίας λόγω των πολλών κρουσμάτων και θανάτων.Το 6ο κύμα είναι το χειρότερο καλοκαιρινό κύμα από την έναρξη της πανδημίας. Έχουμε εκατοντάδες χιλιάδες κρούσματα και 1.000 περίπου θανάτους το μήνα ενώ πέρυσι ήταν 500 – 600. Δεν έχει φτάσει η χώρα μου στο σημείο να λέμε αποκλιμάκωση της πανδημίας.

Δε θα πρέπει να φτάσουμε να μιλάμε για τις παράπλευρες απώλειες του τουρισμού και της οικονομίας και να μη μας καίγεται καρφί. Η εικόνα που αντίκρισαν οι γιατροί στα νοσοκομεία ήταν αποτέλεσμα της υπερβολικής χαλάρωσης των μέτρων περιορισμού της πανδημίας. Στην εντατική θα δούμε ένα χειμώνα που δε θα είναι χειρότερος από τον προηγούμενο. Χρειάζεται προσοχή γιατί έχει παρέλθει η ανοσία των εμβολίων. Δεν πρέπει να χαλαρώσουμε τα μέτρα. Θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί για να μη μας δημιουργήσει προβλήματα ο Κένταυρος. Και ο μόνος τρόπος για να γίνει αυτό είναι τα εμβόλια και η αναμνηστική τέταρτη δόση."

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.