Κορονοϊός | Ιατρός υπέρ των εμβολίων, υποπτεύεται ότι η τρίτη αναμνηστική δόση του επιδείνωσε τον καρκίνο

Κορονοϊός | Ιατρός υπέρ των εμβολίων, υποπτεύεται ότι η τρίτη αναμνηστική δόση του επιδείνωσε τον καρκίνο

Μιλώντας στο The Atlantic, ο καθηγητής ανοσολογίας και φαρμακοθεραπείας στο Université libre de Bruxelles του Βελγίου, Michel Goldman, υποστήριξε πως η τρίτη δόση του εμβολίου της Pfizer για τον κορονοϊό, μπορεί να πυροδότησε την επιδείνωση του καρκίνου του. Ειδικότερα, ο Goldman, ο οποίος είναι ένας από τους πιο γνωστούς υποστηρικτές των εμβολίων και της ιατρικής έρευνας στην Ευρώπη, ανέφερε πως: "Υποπτεύομαι ότι η τρίτη δόση του εμβολίου της Pfizer για την COVID-19 μπορεί να πυροδότησε την επιδείνωση του καρκίνου μου. Μετά τη διάγνωσή μου, έσπευσα να κάνω την αναμνηστική δόση, πιστεύοντας ότι θα το χρειαζόμουν πιο πολύ από τους περισσότερους ανθρώπους, επειδή μόλις ξεκινούσα τη χημειοθεραπεία και το ανοσοποιητικό μου σύστημα θα ήταν σε κίνδυνο. Αλλά μετά τη λήψη του εμβολίου, η αξονική τομογραφία έδειξε κάτι απροσδόκητο. Μέσα σε λίγες μόνο ημέρες, ο καρκίνος μου είχε αναπτυχθεί τόσο γρήγορα που καρκινικές ενδείξεις εμφανίζονταν σε όλη τη σάρωση. Έμοιαζε σαν κάποιος να είχε πετάξει πυροτεχνήματα μέσα στο σώμα μου."

Αντίστοιχα, ο αδερφός του Goldman, Serge, ο οποίος είναι ιατρός και καθηγητής, δήλωσε στο The Atlantic ότι: "Η αρχική αξονική τομογραφία ήταν λίγο ανησυχητική, επειδή έδειξε ένα ασύμμετρο σύμπλεγμα καρκινικών κόμβων γύρω από την αριστερή μασχάλη του Goldman, όπου είχαν χορηγηθεί οι δύο πρώτες δόσεις του εμβολίου. Η αξονική τομογραφία που έγινε μετά την τρίτη δόση του Michel έδειξε ότι η ασυμμετρία του καρκίνου είχε αναστραφεί και συγκεντρώθηκε στη δεξιά του μασχάλη, όπου έλαβε την τρίτη βολή."

Γι'αυτόν τον λόγο, τα δύο αδέρφια προχώρησαν στη δημοσίευση μιας αναφοράς σχετικά με την περίπτωση του Michel Goldman, όπου ανέφερε ότι: "Δεδομένου ότι τα εμβόλια mRNA, με το τροποποιημένο νουκλεοσίδιο, ενεργοποιούν τα βοηθητικά κύτταρα των ωοθυλακίων Τ, είναι σημαντικό να διερευνηθεί η πιθανή επίδραση των εγκεκριμένων εμβολίων mRNA SARS-CoV-2 σε νεοπλάσματα που επηρεάζουν αυτόν τον κυτταρικό τύπο. Η έρευνα υποδεικνύει ότι ο εμβολιασμός με το εμβόλιο mRNA BNT162b2 μπορεί να προκαλέσει ταχεία ανάπτυξη του AITL. Ωστόσο, θα ήταν πρόωρο να προεκταθούν τα ευρήματα από την περίπτωση του Michel Goldman σε άλλους ασθενείς με το ίδιο είδος καρκίνου. Χρειάζονται ειδικές μελέτες".

Τέλος, όπως αναφέρει η The Atlantic, ο Goldman δεν μετανιώνει για αυτήν την δημοσιοποίηση, καθώς μπορεί να σώσει τις ζωές άλλων καρκινοπαθών, ενώ παραμένει ανένδοτος ότι τα εμβόλια κατά της COVID-19 είναι ωφέλιμα για τη συντριπτική πλειονότητα των ανθρώπων, αλλά δεν είναι σίγουρος εάν ο ίδιος θα κάνει άλλη αναμνηστική δόση.

Πηγή: Zougla.gr

 

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.