Μ. Παγώνη | "Τον κορονοϊό θα τον έχουμε πάντα δίπλα μας" (βίντεο)

Μ. Παγώνη | "Τον κορονοϊό θα τον έχουμε πάντα δίπλα μας" (βίντεο)

Το πρωί της Τετάρτης 4 Μαΐου, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, μίλησε στην ΕΡΤ για τον κορονοϊό και την τέταρτη δόση. Συγκεκριμένα, η κ. Παγώνη ανέφερε ότι:

"Τώρα υπάρχει ελευθερία εκτός από τις μάσκες. Η μάσκα ως μέσο προφύλαξης για τον κορονοϊό είναι αναγκαία, ιδιαίτερα όπου υπάρχει συνωστισμός τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους, μια και ο κίνδυνος μόλυνσης ή επαναλοίμωξης είναι ορατός. Τώρα μας βοηθάει πολύ ότι θα είμαστε σε εξωτερικούς χώρους για περισσότερο χρόνο μια και ο καιρός είναι πολύ καλός. Δε σημαίνει όμως ότι ξεχνάμε τον ιό. Θα τον έχουμε πάντα δίπλα μας και αυτό θα είναι κάτι που πρέπει να μας απασχολεί.

Τώρα θα ξεκινήσουν την τέταρτη δόση όσοι έχουν μεγάλες ηλικίες και υποκείμενα νοσήματα. Η αντίσταση του οργανισμού και τα αντισώματα μειώνονται γι’ αυτό πρέπει να ενισχύσουν την άμυνα του οργανισμού. Αυτό γίνεται με τους εμβολιασμούς. Η τρίτη δόση βοήθησε πάρα πολύ τους ηλικιωμένους και τους ανθρώπους με υποκείμενα νοσήματα, οι οποίοι πέρασαν τη νόσο με πολύ απλά συμπτώματα και δίχως επιπλοκές.

Στο μήνα επάνω ήταν πολλά άτομα που έκαναν επαναλοίμωξη. Εξαρτάται πώς κινείσαι, πώς προστατεύεσαι και σε ποιο περιβάλλον είσαι και από την αντίσταση του οργανισμού. Ο κάθε οργανισμός αντιδρά διαφορετικά".

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.