Σαρηγιάννης | "Ακόμα και μέσα στον Αύγουστο η εμφάνιση της παραλλαγής Κένταυρος" (βίντεο)

Σαρηγιάννης | "Ακόμα και μέσα στον Αύγουστο η εμφάνιση της παραλλαγής Κένταυρος" (βίντεο)

Το πρωί της Δευτέρας 22 Αυγούστου, ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, μίλησε στον ΣΚΑΙ για το στέλεχος του κορονοϊού Κένταυρος, λέγοντας ότι: 

"Είναι αρκετά πιθανό η Κένταυρος να μπει στη χώρας μας τον Αύγουστο ή στις αρχές Σεπτεμβρίου, λόγω των τουριστικών ροών. Ήδη κυκλοφορεί με αρκετά μεγάλη διασπορά σε Αγγλία, Γερμανία και Ιταλία χωρίς όμως να κυριαρχεί. Στην Ελλάδα, αν εμφανιστεί μέσα στον Αύγουστο αναμένεται να κυριαρχήσει από τα τέλη Σεπτεμβρίου. Πρόκειται για ένα στέλεχος πιο μολυσματικό κατά περίπου 18,5% από την Όμικρον 4-5, ωστόσο με συμπτώματα πιο ήπια καθώς στην πραγματικότητα αποτελεί υποπαραλλαγή της Όμικρον 2.
 
Δεν προβλέπεται να δούμε πολύ μεγάλη αύξηση στους σκληρούς δείκτες, αν επικρατήσει η Κένταυρος. Το να γίνεται ένα σελφ τεστ την εβδομάδα στα σχολεία θα ήταν ένας πολύ σημαντικός μηχανισμός για να μειωθεί η διασπορά που περνάει μέσα από αυτά. Ο λόγος που καταγράφονται 35-40 νεκροί την εβδομάδα είναι ακριβώς η πτώση της ανοσίας. Πληρώνουμε ήδη την επιλογή να μην κάνουμε τη 4η δόση τώρα γιατί θα έρθει η επόμενη. Είναι το συνετό να γίνει τώρα με ένα τόσο μολυσματικό στέλεχος να επικρατεί"

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.