Ν. Τζανάκης | "Ίσως είναι το μεγαλύτερο κύμα πανδημίας που έχουμε περάσει" (βίντεο)

Ν. Τζανάκης | "Ίσως είναι το μεγαλύτερο κύμα πανδημίας που έχουμε περάσει" (βίντεο)

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης, μίλησε στην ΕΡΤ για τον κορονοϊό, όπου ανέφερε πως: "Υπάρχει μια τεράστια, κρυφή διασπορά κρουσμάτων κοροναϊού στην κοινότητα, η οποία δεν αποτυπώνεται στα τεστ. Ίσως, είναι το μεγαλύτερο κύμα πανδημίας που έχουμε περάσει. Το 6ο κύμα δε συνοδεύεται από αύξηση των σκληρών δεικτών. Δε με τρομάζει το φθινόπωρο. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να ξεπεράσουμε αυτό το κύμα που συνδέεται με χαλαρή συμπεριφορά στις διακοπές. Είμαι σίγουρος ότι τον Σεπτέμβριο τα πράγματα θα βρίσκονται σε ύφεση και θα είναι πολύ καλά.

 Η επαναμόλυνση του Αμερικανού Προέδρου, Τζο Μπάιντεν, οφείλεται στο γεγονός ότι έλαβε τα αντιικά φάρμακα που προκαλούν το φαινόμενο του rebound, δηλαδή την επανεμφάνιση του ιού με πιο ήπια συμπτώματα. Δε μας ανησυχεί. Είναι κάτι που είναι γνωστό στην ιατρική κοινότητα. Προφανώς, είναι μια ιοφορία με μικρή τάση μεταδοτικότητας, αλλά δε σχετίζεται με την επιδείνωση της υγείας αυτών των ανθρώπων. Το μοριακό τεστ κάνει δεκαπέντε έως είκοσι ημέρες για να αρνητικοποιηθεί σε έναν άνθρωπο. Όσοι έχουν νοσήσει από τον κορονοϊό, μετά μέχρι στιγμής δεδομένα, προστατεύονται για χρονικό διάστημα έξι έως οκτώ εβδομάδων. Μη φανταστείτε ότι προστατεύεστε από τη μόλυνση 100% εάν υπάρξει μια επόμενη μετάλλαξη.
 
Οι άνω των 60 ετών πρέπει να εμβολιαστούν τώρα. Δεν είναι καθόλου σίγουρο αν θα έχουμε τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο τα καινούργια εμβόλια και δεν είναι σίγουρο ότι προστατεύουν περισσότερο από τα υπάρχοντα εμβόλια. Η συγκεκριμένη ηλικιακή κατηγορία θα πρέπει να ακολουθήσει τις οδηγίες της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού που έκανε λόγο για ισχυρή σύσταση για τέταρτη δόση στους άνω των 60 ετών. Τα εμβόλια δεν προστατεύουν από τη μόλυνση αλλά μετατρέπουν τη βαριά νόσηση σε ένα απλό κρυολόγημα".

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.