Θ. Βασιλακόπουλος | "Η τέταρτη δόση δεν έχει παρενέργειες" (βίντεο)

Θ. Βασιλακόπουλος | "Η τέταρτη δόση δεν έχει παρενέργειες" (βίντεο)

Το πρωί της Κυριακής 28 Αυγούστου, ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, μίλησε στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο, για την πορεία του κορονοϊού. Αν και αναμένεται έξαρση μέσα στον χειμώνα, καθώς είναι ένας αναπνευστικός ιός, δεν υπάρχει μετά το ‘Όμικρον’ κάποιο στέλεχος που να έχει προκύψει. Η επικαιροποίηση των εμβολίων θα συμβάλει στη γενικότερη προστασία του πληθυσμού και ενός νέου στελέχους που ενδεχομένως να προκύψει τον χειμώνα.

 Ωστόσο, πρέπει να υπάρχει ένας αστερίσκος. Αν ένας εκπαιδευτικός ανήκει σε ευπαθή ομάδα, δεν του απαγορεύει κανείς να φοράει μάσκα. Αν σε μια περιοχή της χώρας υπάρχει τοπική έξαρση, θα μπορούσε κανείς να συστήσει να υπάρχουν μάσκες. Θα πάμε σε στοχευμένα μέτρα, εκεί που υπάρχει το πρόβλημα. Στους υπόλοιπους εσωτερικούς χώρους, όπως η εργασία, είναι απίθανο να γίνει υποχρεωτική η χρήση. Αν υπάρχει νέο κύμα και αναγκαστούμε να βάλουμε τις μάσκες, θα το δούμε. Θα πρέπει να πάμε σε μια συνύπαρξη με τον ιό και αναπροσαρμογή των μέτρων.
 
Όσοι έχουν κάνει την τέταρτη δόση μπορούν να κάνουν άφοβα και το επικαιροποιημένο εμβόλιο όταν αυτό γίνει διαθέσιμο. Η τέταρτη δόση δεν έχει παρενέργειες και αντικειμενικά, ειδικά για όσους είναι άνω των 50, μειώνει τη θνητότητα. Η θνητότητα που έχουμε ερμηνεύεται από τον υπέργηρο πληθυσμό που έχει η Ελλάδα και ότι αυτοί οι άνθρωποι που είναι πιο ευάλωτοι, δεν εμβολιάζονται και δεν επικαιροποιούν τις δόσεις των εμβολίων. Οι έγκυες πρέπει να κάνουν το εμβόλιο, διότι αν κολλήσει, κινδυνεύει και η ίδια και το έμβρυο. Είναι υποχρεωτικό για τις εγκύους να κάνουν το εμβόλιο, είναι λάθος να μη γίνεται".

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.