Ν. Ανδρουλάκης | "Υπάρχει ανάγκη επενδύσεων στον τομέα της υγείας αλλά και στο κοινωνικό κράτος"

Ν. Ανδρουλάκης | "Υπάρχει ανάγκη επενδύσεων στον τομέα της υγείας αλλά και στο κοινωνικό κράτος"

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και του Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, με άρθρο του στην εφημερίδα Η Καθημερινή της Κυριακής, υπογραμμίζει την ανάγκη σωστής αξιοποίησης του Ταμείου Ανάκαμψης, με σκοπό την ενίσχυση της ανθεκτικότητας και της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας, αλλά και την ανάγκη για μια πιο δίκαιη κοινωνία. Ο κ. Ανδρουλάκης σημειώνει ότι η αδυναμία αντιμετώπισης των συνεχών κρίσεων, επιτείνει το αίσθημα ανασφάλειας των πολιτών, κάνοντας επιτακτική την ανάγκη για αλλαγή πορείας και δηλώνει πως:

"Η κυβέρνηση προχώρησε στην τέταρτη μεγαλύτερη δημοσιονομική επέκταση στον κόσμο ως ποσοστό του ΑΕΠ, ξοδεύοντας το 25% του εθνικού εισοδήματος, χωρίς τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Ενώ αντιθέτως, το χρέος παραμένει το υψηλότερο στην Ευρωζώνη, το εμπορικό έλλειμα εκτινάχθηκε, η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας παραμένει χαμηλή. Ενώ παράλληλα, τη στιγμή που η ακρίβεια και η ενεργειακή κρίση χτυπούν τους πιο ευάλωτους συμπολίτες μας, η κυβέρνηση έχει ξεμείνει από καύσιμο, αφήνοντας τους ουσιαστικά απροστάτευτους."

Επίσης, ο Νίκος Ανδρουλάκης ανέφερε τις συνέπειες της απουσίας ενός μακρόπνοου πλάνου, όπου με την θέσπιση στόχων ανθεκτικότητας και χρησιμοποιώντας αποτελεσματικά εργαλεία, όπως το Ταμείο Ανάκαμψης, θα μπορούσε να είχε επιτευχθεί η θωράκιση της οικονομίας μας. Συγκεκριμένα, στον τομέα της ενέργειας, ο κ. Ανδρουλάκης επισημαίνει τη σημασία ουσιαστικών επενδύσεων στο δίκτυο, που θα επιτρέψουν την επέκταση των ΑΠΕ, διασφαλίζοντας την ενεργειακή σταθερότητα και την απεξάρτηση της οικονομίας μας από τα ορυκτά καύσιμα και του πολύ ακριβού και εισαγόμενου φυσικού αερίου. Συνεχίζοντας, ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ εξηγεί πως με ρυθμιστικές παρεμβάσεις όπως η χρήση μακροπρόθεσμων συμβολαίων, όπως συμβαίνει στις περισσότερες χώρες αλλά και με ένα πλαφόν στη ρήτρα αναπροσαρμογής, το κόστος της ενεργειακής κρίσης δε θα το πληρώσουν μόνο το κράτος και οι καταναλωτές αλλά και οι μεγάλοι παραγωγοί, που μέχρι τώρα έχουν μείνει στο απυρόβλητο. Τέλος, ο κ. Ανδρουλάκης τονίζει: " Υπάρχει ανάγκη επενδύσεων στον τομέα της υγείας, ιδιαίτερα της πρωτοβάθμιας υγείας αλλά και στο κοινωνικό κράτος. Επενδύσεις στοχευμένες, σε πολιτικές που έχουν ως αντικείμενό τους, την ενίσχυση των νέων και την αντιμετώπιση του δημογραφικού. Όπως για παράδειγμα, η κατασκευή κατοικιών, που θα νοικιάζονται με χαμηλό αντίτιμο, όπως συμβαίνει στην Πορτογαλία, για την αντιμετώπιση του υψηλού κόστους διαμονής."

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.