Έφη Αχτσιόγλου | "Η κυβέρνηση κάνει τα πάντα για να μην αναλάβει τις ευθύνες που της αναλογούν για το δυστύχημα στα Τέμπη"

Έφη Αχτσιόγλου | "Η κυβέρνηση κάνει τα πάντα για να μην αναλάβει τις ευθύνες που της αναλογούν για το δυστύχημα στα Τέμπη"

Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση άσκησε η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Έφη Αχτσιόγλου, για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, λέγοντας ότι: "Η κυβέρνηση κάνει τα πάντα για να μην αναλάβει τις ευθύνες που της αναλογούν για το δυστύχημα στα Τέμπη. Ο κ. Γεραπετρίτης επανήλθε χθες στο ανθρώπινο λάθος, μια λογική που εξοργίζει την κοινωνία. Οι πολιτικές ευθύνες είναι συγκεκριμένες, όμως η ΝΔ, είτε μιλάει για ανθρώπινο λάθος, είτε επιχειρεί διάχυση ευθυνών, πρόκειται για κλασική μεθοδολογία συγκάλυψης. Η τραγωδία είχε ανθρωπογενή αίτια που σχετίζονται με συγκεκριμένες ενέργειες και παραλείψεις της κυβέρνησης.

Ο κ. Καραμανλής, 8 μέρες πριν το δυστύχημα, σήκωνε τη φωνή στους βουλευτές που αναδείκνυαν το πρόβλημα ασφάλειας των σιδηροδρόμων λέγοντας ντροπή σας, δεν υπάρχει τέτοιο θέμα, πάρτε το πίσω, ενώ δεν είχε λάβει υπόψη ούτε τα εξώδικα των εργαζομένων που έλεγαν ότι υπάρχει θέμα ασφάλειας. Ο αρμόδιος υπουργός τετραετίας ή δεν ήξερε ή έλεγε ψέματα. Τίποτα από τα δύο δε συγχωρείται. Είχε εξώδικα στα χέρια του άρα δεν μπορεί να επικαλεστεί πραγματικά ότι δεν ήξερε. Εφόσον το γνώριζε και προκαλούσε υπάρχει εγκληματική πολιτική αμέλεια από την πλευρά του. Ο κ. Καραμανλής κρύφτηκε επί μέρες και είναι διατεθειμένος να ξανακατέβει στις εκλογές. Η θέση της παράταξής του ποια είναι; Ας τον κρίνει ο κόσμος;

Υπάρχει ένα ηθικό θέμα για τον κ. Ντογιάκο, καθώς ο γιος του ήταν μετακλητός του βασικού υπευθύνου υπουργού για την τραγωδία. Η επιστολή του κ. Μητσοτάκη προς τον κ. Ντογιάκο είναι ουσιαστικά εντολή, ώστε το αποτέλεσμα που θα βγάλει η επιτροπή, την οποία ο κ. Μητσοτάκης όρισε, να γίνει μέρος της δικογραφίας, δηλαδή αποδεικτικό υλικό. Όμως η δικαιοσύνη θα κρίνει με βάση τους κανόνες της ποινικής δικονομίας, όχι με βάση τους όρους που θέλει ο κ. Μητσοτάκης".

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.