Ο ορισμός της κουταμάρας | Διαμαρτυρίες γονέων σε Δημοτικό σχολείο, επειδή άφησε παιδιά να κοινωνήσουν

Χαμός έχει δημιουργηθεί σε δημοτικό σχολείο της Κρήτης, καθώς μαθητές, που πήγαν σε εκκλησία με τους δασκάλους τους, κοινώνησαν εν αγνοία των γονέων τους. Συγκεκριμένα, οι γονείς είχαν υπογράψει για την επίσκεψη των παιδιών στην εκκλησία, αλλά δεν περίμεναν πως οι δάσκαλοι θα τα άφηναν να κοινωνήσουν λόγω του κορονοϊού, με αποτέλεσμα, να γίνουν καταγγελίες κατά του σχολείου για απερισκεψία των εκπαιδευτικών, όταν μαθεύτηκε πως από τα 23 παιδιά, τα 16 κοινώνησαν. Τέλος, ο προϊστάμενος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου ζήτησε προκαταρκτική εξέταση για το περιστατικό, ενώ ανέφερε πως θα υπάρξουν κυρώσεις στους εκπαιδευτικούς, ανάλογα με το αποτέλεσμα της έρευνας.

Το δίκό μου σχόλιο: Είτε πιστεύεις ότι λαμβάνεις Χριστό Σταυρωθέντα και Αναστάντα, είτε δεν πιστεύεις ότι κοινωνάς Χριστό. Επομένως όλες οι ιδιότητες ενός ποτού από όπου πίνουν πολλοί, είναι δυνητικά επικίνδυνο να μεταδοθεί ασθένεια, ιός κλπ. Η Θεία Κοινωνία είναι Χριστός και όχι ψωμί και κρασί. Έχει μεν την γεύση αλλά έχει μεταβληθεί (όπως λένε και οι ευχές της θείας λειτουργίας) σε σώμα και αίμα Αναστάντα Χριστού, κρατώντας όλα τα χαρακτηριστικά του ψωμιού και του κρασιού, όπως και ο Χριστός εκράτησε όλα τα χαρακτηριστικά του γήινου σώματος. Μόνο και μόνο το γεγονός ότι οι ιερείς χρόνια καταλύουν (πίνουν) το υπόλοιπο της Θείας Κοινωνίας μετά από τους πιστούς και δεν πέθαναν, κυρίως τα δύο τελευταία χρόνια, κάτι σημαίνει...

Είναι καθαρά παραλογισμός των αθεόφοβων γονιών και ευκαιρία να καταργήθεί ακόμη περισσότερο η επαφή των παιδιών με την εκκλησία. Οι γονείς φοβούνται την Θεία Κοινωνία γιατί εκείνοι πρώτοι τρέμουν να κοινωνήσουν, γιατί ξέρουν ότι είναι άπιστοι και θα κινδυνεύσουν...Ο Άγιος Βασίλειος το έχει πει: "Όποιος αναξίως μεταλαμβάνει..δαιμονίζεται".
 
Τα σημερινά μυαλά, της σημερινής εποχής, θέλουν να περνάνε όλα από την δική της "λογική", θεωρώντας ότι η (κάθε) θρησκεία, με κάποιον τρόπο απελευθερώνει τον άνθρωπο και αυτό δεν το θέλουν...Έχουν καλλιεργήσει ήδη τον φόβο του εκκλησιασμού (με τις πλάτες ενδεχομένως της Ιεράς Συνόδου), καθώς και την υποψία για τη Θεία Κοινωνία (μήπως ο ιός κολλάει;). Νομιζω, ότι τώρα παρά ποτέ, πρέπει (όσο αξία γίνεται )να κοινωνάμε τακτικότατα όλοι.
 
Ας μη ξεχνάμε και κάτι τελευταίο. Όπως δεν μπορεί η θάλασσα να χωρέσει σε ένα κουβαδάκι, έτσι και ο Θεός δεν μπορεί να χωρέσει στο ανθρώπινο μυαλό. Τόσο απλά. Γνώμη μου ε;
 

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.