Α. Δεσποτόπουλος | "Ο Ερντογάν οδεύει σε εκλογές πληγωμένος" (βίντεο)

Α. Δεσποτόπουλος | "Ο Ερντογάν οδεύει σε εκλογές πληγωμένος" (βίντεο)

Την Τετάρτη 8 Ιουνίου, ο διεθνολόγος, Αλέξανδρος Δεσποτόπουλος, μίλησε στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα ΜEGA για τις Τουρκικές προκλήσεις και τη στάση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, λέγοντας ότι: "Εάν δούμε τη μεγάλη εικόνα, η Τουρκία βρίσκεται σε μία διαρκή διαπραγμάτευση με τη Δύση, κυρίως με τις ΗΠΑ, είδε ότι με το ουκρανικό ζήτημα ξαναείναι χρήσιμη στη Δύση και προσπαθεί να το αξιοποιήσει. Έχει ανοίξει μία βεντάλια διεκδικήσεων από όλους. Οι Τούρκοι διεκδικούν θαλάσσιες ζώνες, στη Μεσόγειο και στο Αιγαίο, και αμφισβητούν την κυριαρχία των νησιών. Υπάρχει ο φόβος ότι με μία καλή ή κακή ηγεσία, να έχουμε μία σοβαρή περιπέτεια με τους Τούρκους. Κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ένα θερμό επεισόδιο.

Ο Ερντογάν οδεύει σε εκλογές πληγωμένος, η αντιπολίτευση έχει συσπειρωθεί, και ένα θερμό επεισόδιο με την Ελλάδα, ίσως προσπαθήσει να εξισορροπήσει το κλίμα ες βάρος του. Έχει αποτύχει την εξωτερική πολιτική και ψάχνει διεξόδους. Αυτό που προκαλεί ανησυχία είναι να μπλέξουν μία τρίτη χώρα, για παράδειγμα τη Λιβύη, και να στείλουν ως Λιβύη και όχι ως Τουρκία, ένα ερευνητικό σκάφος στην περιοχή του Τουρκολυβικού μνημονίου, το οποίο επικαλύπτει το Ελληνοαιγυπτιακό μνημόνιο.

Ο Σόλτς θα είναι αύριο στην Ελλάδα, και πρόκειται να κάνει μία δήλωση υπέρ της Ελλάδος. Το γεγονός ότι ο Γερμανός καγκελάριος θα κάνει δήλωση στήριξης της Ελλάδος, αυτό δείχνει μία ανάγκη να στείλει κάποιο μήνυμα στην Τουρκία, κάτι που επί σειρά ετών δεν είχε κάνει η κ. Μέρκελ. Αντιλαμβάνονται ότι τα πράγματα είναι δύσκολα και ότι πρέπει να βγουν από τη ζώνη ουδετερότητας".

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.