Δίκη Χρυσής Αυγής | Απορρίφθηκε το αίτημα αναβολής του Μιχαλολιάκου

Δίκη Χρυσής Αυγής | Απορρίφθηκε το αίτημα αναβολής του Μιχαλολιάκου

Την Τρίτη 26 Ιουλίου, συνεχίστηκε στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων η δίκη της Χρυσής Αυγής. Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της δίκης υπήρχε ένταση με τον πρόεδρο να καλεί τους αστυνομικούς να βάλουν τάξη, ενώ φραστικό επεισόδιο σημειώθηκε ανάμεσα στον δικηγόρου του Νίκου Μιχαλολιάκου και της Μάγδας Φύσσα. Επιπλέον, ο Γιάννης Λαγός δήλωσε πάλι ότι είναι πολιτικός κρατούμενος και ανέφερε μέσω του δικηγόρου του ότι η δίκη έχει πολιτικοποιηθεί. Σχετικά με το αίτημα αναβολής του κ. Μιχαλολιακόπουλου, ο δικηγόρος του, Δημήτρης Παπαδέλης, προσκόμισε ιατρική βεβαίωση για την κατάσταση υγείας του πελάτη του και ανέφερε πως: "Ο άνθρωπος δεν ξέρει την απόφαση του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου. Είναι ένας κατηγορούμενος που αδυνατεί να διαβάσει την απόφαση σε βάρος του και ζητάμε να υπερασπιστεί τον εαυτό του σε δεύτερο βαθμό. Γίνεται λόγος αυτές τις ημέρες για το κοινό περί δικαίου αίσθημα. Δυο μήνες στη ΜΕΘ και τον φωνάζουν να δικαστεί. Έχει κενά μνήμης, χάνει τον ειρμό των σκέψεων του. Πώς θα μου πει την υπερασπιστική γραμμή που θέλει να ακολουθήσουμε; Πώς θα τον υπερασπιστώ;"

Από την πλευρά της, η πολιτική αγωγή υποστήριξε ότι από τα ιατρικά έγγραφα που αναγνώστηκαν, ο κατηγορούμενος έχει καλό επίπεδο συνείδησης και επικοινωνίας, με τη σωματική αδυναμία του να μην είναι εμπόδιο στην παρουσίασή του στη δικαστική αίθουσα. Ως αποτέλεσμα, απορρίφθηκε το αίτημα αναβολής, μια απόφαση όπου είχε ζητήσει και η εισαγγελέας της έδρας.

Επίσης, ο Ιωάννης Λαγός δήλωσε σχετικά με το αίτημα αναβολής ότι: "Σέβομαι τη θέση του κυρίου Μιχαλολιάκου, αλλά βρίσκομαι στη φυλακή τρία χρόνια για ποινή που θεωρώ άδικη. Έκανα απεργία πείνας 25 ημέρες και σταμάτησα γιατί έμαθα ότι θα ξεκινήσει το εφετείο το καλοκαίρι. Έχουν περάσει 40 ημέρες χωρίς να ξεκινήσουμε. Ποια ουσία της απεργίας πείνας; Θέλω να μιλήσω με στοιχεία να δείξω ότι κακώς έχω καταδικαστεί. Αν αθωωθώ ή αν πάρω ελαφρυντικό, δε θέλω να γίνει αφού έχω εκτίσει την ποινή μου 13 ετών".

Τέλος, η επόμενη συνεδρίαση θα γίνει στις 28 Σεπτεμβρίου.

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.