Δίκη Χρυσής Αυγής | Ένταση στην έναρξη της συνεδρίασης

Δίκη Χρυσής Αυγής | Ένταση στην έναρξη της συνεδρίασης

Με ένταση ξεκίνησε η σημερινή συνεδρίαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, καθώς κατά τη διάρκεια της εκφώνησης των κατηγορουμένων από την πρόεδρο του δικαστηρίου, ο Γιάννης Λαγός διαμαρτυρήθηκε για τις λίγες δικάσιμους, λέγοντας πως: "Θέλω να διαμαρτυρηθώ. Δεν μπορεί να βάζετε τέσσερις δικάσιμους τον μήνα. Πότε θα τελειώσει αυτή η δίκη; Είναι απαράδεκτη αυτή η κατάσταση". Από την πλευρά της, η πρόεδρος του ζήτησε να περιμένει την εκφώνηση όλων των ονομάτων. Όταν έλαβε τον λόγο από το δικαστήριο, ο κ. Λαγός ότι:

"Λαγός: Έχετε απαλλαχθεί από άλλα καθήκοντα και δίνετε τέσσερις δικάσιμους; Ντροπή σας. Θα εκτίσουμε δηλαδή επειδή είστε ανίκανοι; Ντροπή σας. Ανίκανοι! Βγάλτε και την απόφαση που σας έχουν πει.

Πρόεδρος προς αστυνομικούς: Παρακαλώ βγάλτε τον κύριο έξω να ηρεμήσει

Λαγός: Είστε ανάξιοι να δικάσετε, είστε ανθρωπάκια. Δειλοί και ανάξιοι."

Στη συνέχεια, αφού μεταφέρθηκε εκτός της αίθουσας ο κ. Λαγός, η πρόεδρος κάλεσε στο βήμα τον αστυνομικό της ΔΙ.ΑΣ. που κατέθεσε στην προηγούμενη συνεδρίαση, καθώς ο συνήγορος των κατηγορουμένων είχε ζητήσει να έρθει ο μάρτυρας προκειμένου να του υποβάλλει ερωτήσεις. Ωστόσο, ο συνεργάτης της συνηγόρου δήλωσε σήμερα πως δεν είχαν ερωτήσει να κάνουν. Επιπλέον, στο βήμα του μάρτυρα κλήθηκαν ο ιδιοκτήτης της καφετέριας Κοράλλι και ο αδερφός του, οι οποίοι κατέθεσαν ότι ο Παύλος Φύσσας με την παρέα του είχαν πάει για να δουν έναν ποδοσφαιρικό αγώνα, καθώς και ότι δεν υπήρξε κάποιο περιστατικό μέσα στο μαγαζί, ενώ τόνισαν πως μετά τη λήξη του, είδαν τον Φύσσα, έναν ακόμη άνδρα και μία κοπέλα να βρίσκονται έξω από το μαγαζί, καθώς και τέσσερις φιγούρες απέναντί τους.

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.