Δίκη Λιγνάδη | Με τις καταθέσεις των μαρτύρων του κατηγορητηρίου συνεχίστηκε η σημερινή συνεδρίαση

Δίκη Λιγνάδη | Με τις καταθέσεις των μαρτύρων του κατηγορητηρίου συνεχίστηκε η σημερινή συνεδρίαση

Με τις καταθέσεις των μαρτύρων του κατηγορητηρίου συνεχίστηκε σήμερα, Δευτέρα 18 Απριλίου, η δίκη του πρώην διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, Δημήτρη Λιγνάδη, ο οποίος κατηγορείται για τέσσερις υποθέσεις βιασμού. Το βήμα του μάρτυρα πήρε ο ηθοποιός, όπου είχε καταθέσει αυτοβούλως ότι το τριήμερο 24 με 26 Ιουλίου του 2015 είχε δει τον κ. Λιγνάδη στην Επίδαυρο με τους δύο νεαρούς άνδρες, όπου ο ένας τον κατηγορεί για βιασμό. Κατά τη διάρκεια της κατάθεσης, ακολούθησε ο εξής διάλογος:

"Πρόεδρος: Μέσα και έξω από την αίθουσα του δικαστηρίου, είδατε κάποια πρόσωπα που συνόδευαν τον κ. Λιγνάδη στην Επίδαυρο;

Μάρτυρας : Δεν μπορώ να αναγνωρίσω τ’ άλλα άτομα που ήταν μαζί με τον κ. Λιγνάδη.

Πρόεδρος: Αυτό που άλλαξαν τις ημερομηνίες, δε σας έκανε κάπως επιφυλακτικό; Πήγατε να καταθέσετε για άτομα που έχουν διορθώσει την ημερομηνία του συμβάντος.

Μάρτυρας : Όχι, πήγα να καταθέσω κάτι που ήξερα. Επειδή έλεγαν ότι δεν υπήρξε κανείς στην Επίδαυρο εκείνη την περίοδο αν θυμάμαι καλά.

Πρόεδρος : Είναι δύο άτομα, άγνωστα σε εσάς, που έχουν διορθώσει την ημερομηνία, δε σκεφτήκατε που να εμπλακώ τώρα;

Μάρτυρας : Πίστευα ότι μπορεί να έχει γίνει κάποιο λάθος. Και εμένα εάν μου πείτε τις ημερομηνίες τώρα, δε θα τις θυμάμαι. Θυμήθηκα διότι ήταν οι ημερομηνίες της συγκεκριμένης παράστασης. Θεώρησα ότι θα έπρεπε να τις κάνω, χωρίς να ξέρω ότι ο κατηγορούμενος έχει κάνει κάτι για αυτά που κατηγορείται."

Τέλος, η δίκη θα συνεχιστεί στις 29 Απριλίου 2022.

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.