Δίκη Πισπιρίγκου | Κατέθεσε η παιδίατρος που υποδέχθηκε την Τζωρτζίνα στα εξωτερικά ιατρεία του Καραμανδάνειου

Δίκη Πισπιρίγκου | Κατέθεσε η παιδίατρος που υποδέχθηκε την Τζωρτζίνα στα εξωτερικά ιατρεία του Καραμανδάνειου

Την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου, συνεχίστηκε η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο με την κατάθεση της παιδιάτρου που υποδέχθηκε την Τζωρτζίνα στα εξωτερικά ιατρεία του Καραμανδάνειου της Πάτρας:

"Πρόεδρος: Τι ώρα είδατε το παιδί;

Μάρτυρας: 9:30 με 9: 50 το πρωί. Με είχε ενημερώσει η μητέρα ότι έκανε σπασμούς. Πολλοί γονείς έρχονται έχοντας διάγνωση από μόνοι τους. Μου ανέφερε τίναγμα κεφαλής και ματιών και ότι μετά το παιδί άρχισε να κάνει σπασμούς. Τις προσδιόρισε ως κινήσεις άκρων. Μου είπε πως τα ματάκια του ήταν ανοιχτά και πως παρακολουθούσε τις κινήσεις των ματιών της μαμάς του. Αυτό δε με έπεισε ότι είναι σπασμοί. Σκέφτηκα ότι μπορεί να είναι κάποια δηλητηρίαση από χάπια. Ρώτησα τη μητέρα αν υπήρχαν στο σπίτι φάρμακα και μου είπε ότι υπήρχαν αντιεπιληπτικά που της είχε χορηγήσει ο γιατρός για κάποιο ισχαιμικό που είχε υποστεί. Σε ερώτησή μου για το πότε εκδηλώθηκε το επεισόδιο στο παιδί μου είπε ότι αυτό έγινε στις 5:30 περίπου.

Κούγιας: Για ποιο λόγο το κάνετε; Η κατηγορουμένη δεν έχει πάρει ποτέ αντιεπιληπτικά. Καταλαβαίνετε ότι δημιουργήσατε μια εντύπωση ότι η κατηγορουμένη σας είπε ψέματα;

Μάρτυρας: Και τα αντιεπιληπτικά και τα αντικαταθλιπτικά θα μπορούσαν να δικαιολογήσουν ένα επεισόδιο. Και χειρότερο τα αντικαταθλιπτικά.

Κούγιας: Δίνει ψευδή κατάθεση και επιφυλασσόμαστε να διασφαλίσουμε τα συμφέροντα της κατηγορουμένης. Είναι ψευδομάρτυρας και προκατειλημμένη".

Επιπλέον, η παιδίατρος ερωτήθηκε από την υπεράσπιση αν είδε το παιδί να ήταν δασκαλεμένο να μην απαντάει σε ερωτήσεις γιατρών, με τη μάρτυρα να απαντά:

Μάρτυρας: Κανένας γιατρός δεν μπορεί να σκεφθεί τέτοιο πράγμα.

Κούγιας: Όμως αυτό το σκέφτηκαν εισαγγελείς, ανακριτές.

Μάρτυρας: Κάποιο λόγο θα είχαν.

Κούγιας: Σε αυτό το κομμάτι της κατηγορίας ότι δηλαδή η κατηγορουμένη επέλεξε το νοσοκομείο σας για να φέρει και να σκοτώσει εκεί το παιδί και ότι το έπεισε να μη σας απαντάει τι λέτε; Εσείς μπορείτε να απαντήσετε σε αυτό;

Μάρτυρας: Όχι, δεν μπαίνω σε αυτό.

Κούγιας: Πως βλέπετε δηλαδή αυτό το σενάριο που σκέφτηκε η Δικαιοσύνη;

Μάρτυρας: Να κρίνω τη Δικαιοσύνη;"

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.