Δίκη προπονητή ιστιοπλοΐας | "Όταν η κοπέλα βίωνε τα γεγονότα ήταν ένα παιδί" τόνισε ο εισαγγελέας

Δίκη προπονητή ιστιοπλοΐας | "Όταν η κοπέλα βίωνε τα γεγονότα ήταν ένα παιδί" τόνισε ο εισαγγελέας

Την Τρίτη 14 Ιουνίου, ο εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, Χαράλαμπος Μαστραντωνάκης, ήταν καταπέλτης κατά του 39χρονου προπονητή της ιστιοπλοΐας, τονίζοντας πως είναι ένοχος για το βιασμό σε βάρος της ανήλικης αθλήτριάς του. Ειδικότερα, ο εισαγγελέας τόνισε πως υπήρχε χειραγώγηση της κοπέλας από τον προπονητή, ενώ υποστήριξε πως υπήρχαν αντιφάσεις στην απολογία του κατηγορούμενου. Επιπλέον, χαρακτήρισε ως εγκληματικό το σχέδιο του προπονητή, λέγοντας ότι:

"Έθεσε σε εφαρμογή καταχωρημένος την ιδιότητα του και την εμπιστοσύνη που είχαν οι γονείς της καταγγέλλουσας. Επιμελώς φρόντισε να χτίσει γερές σχέσεις με τους γονείς των παιδιών που ήταν στον όμιλο, ειδικώς όμως έχτισε σχέσεις με τους γονείς της καταγγέλλουσας. Αντιλαμβανόταν τον παράνομο χαρακτήρα των πράξεων τους και κυρίως παρά το γεγονός ότι γνώριζε την ηλικία της κοπέλας. Η καταγγέλλουσα μην μπορώντας να ανεχθεί τη συμπεριφορά του βρήκε τη δύναμη στα 14 της πλέον να στα πει στους γονείς της οι οποίοι εμβρόντητοι απευθύνθηκαν στις αρχές χωρίς να προχωρήσει η υπόθεση φοβούμενοι τις επιπτώσεις που θα είχε μια τέτοια καταγγελία στο παιδί τους. Επτά χρόνια αργότερα μετά την καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου βρήκε τη δύναμη και η ίδια να καταγγείλει στις αρμόδιες αρχές όσα είχε βιώσει και να πάρει η υπόθεση την πορεία της.

Όσες φορές και να επανέλαβε, μίλησε ακριβώς για ίδια πραγματικά περιστατικά χωρίς να πέσει σε καμία αντίφαση. Γεγονός που δείχνει ότι όλα όσα βίωσε δεν είναι προϊόν φαντασίας ή μυθοπλασίας αλλά πραγματικά περιστατικά που η ένταση τους σε αυτή την τρυφερή ηλικία προκάλεσαν τραύματα στην ψυχή της που κανείς δεν ξέρει αν θα ξεπεράσει. Εκτιμώ ότι η κοπέλα δεν αντέδρασε αμέσως και δεν αποκάλυψε όλα όσα βίωνε στους γονείς της με τους οποίους είχε πολύ καλές σχέσεις, λόγω της ψυχολογικής βίας που την έκανε να νιώθει πολύ άβολα. Ένιωθε φόβο, ντροπή και ενοχή. Είχε μπει όπως είπε σε κατάσταση υπακοής.

Όταν η κοπέλα βίωνε τα γεγονότα ήταν ένα παιδί. Ο κατηγορούμενος τη θαύμαζε και την αγαπούσε εκδηλώνοντας αυτά τα συναισθήματα του χωρίς τη συναίνεση της παθούσας. Ζητώ από τους δικαστές και τους ενόρκους να κηρύξουν ένοχο για βιασμό, κατάχρηση σε ασέλγεια και εξακολούθηση, ενώ ζητώ και την απαλλαγή του λόγω απορρόφησης των γενετήσιων πράξεων από το αδίκημα της κατάχρησης σε ασέλγεια."

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.