Δίκη Άλκη Καμπανού | "Είχε τραύματα από πέντε διαφορετικά όργανα" κατέθεσε η ιατροδικαστής

Δίκη Άλκη Καμπανού | "Είχε τραύματα από πέντε διαφορετικά όργανα" κατέθεσε η ιατροδικαστής

Τη Δευτέρα 20 Μαρτίου, συνεχίστηκε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης η δίκη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού, με την κατάθεση της ιατροδικαστή, η οποία μάλιστα συμβούλεψε τους γονείς του αδικοχαμένου νεαρού να βγουν από την αίθουσα, ώστε να μην ακούσουν για τα τραύματα που είχε υποστεί ο γιος τους. Ειδικότερα, αφού βγήκαν από την αίθουσα οι γονείς του Άλκη, η ιατροδικαστής ανέφερε πως: "Το κεφάλι του Άλκη Καμπανού έχει δύο εικόνες, την εξωτερική και την εσωτερική. Ωστόσο αυτές, δε συνάδουν μεταξύ τους. Αν έφταναν μαζί, την ίδια ώρα, στο νοσοκομείο ο Άγγελος με τον Άλκη, οι γιατροί θα έπεφταν πάνω στον Άγγελο, όπως και στον Άλκη, αλλά κυρίως για το τραύμα στον μηρό του. Δε θα κοιτούσαν το κεφάλι του, καθώς εξωτερικά δε φώναζε ότι εδώ υπάρχει σοβαρό θέμα. Ενώ υπήρχε. Εσωτερικά, είχε δύο εστίες αιμορραγίας, δύο κατάγματα όπως και εγκεφαλικό οίδημα. Έπρεπε να γίνει κρανιοκτομή για να σώσεις αυτό το κεφάλι, να το ανοίξεις δηλαδή με ένα πριόνι, καθώς ο εγκέφαλος είχε φουσκώσει τόσο από το οίδημα, που δε χωρούσε μετά στο κρανίο. Το κεφάλι ουρλιάζει από το οίδημα, ήταν σπασμένο.

Παράλληλα, το σώμα του Άλκη έχει τη σφραγίδα τραυμάτων που προκλήθηκαν από τρία διαφορετικά νύσσοντα και τέμνονται όργανα, όπως και τουλάχιστον δύο διαφορετικά θλώντα. Πιστεύω ότι είναι πολύ περισσότερα, αλλά τουλάχιστον δύο μπορώ να τεκμηριώσω. Συγκεκριμένα, εκτός από τα τραύματα στο κεφάλι, ο Άλκης είχε ένα τραύμα στο δεξί μηρό βάθους 1 εκ. με μέγιστη διάμετρο 1 εκ., το οποίο προκλήθηκε από νύσσον και τέμνον όργανο και είναι ασύμφωνο με δρεπάνι ή με μαχαίρι τύπου κάραμπιτ. Είχε τρώσει τη μοιραία αρτηρία και προκάλεσε αιμορραγία. Σε αυτόν τον νέο άνθρωπο, μόνο αυτά τα τραύματα υπό φυσιολογικές συνθήκες δε θα προκαλούσαν τον θάνατο του Άλκη. Το ένα τραύμα από αυτά, είναι συμβατό με το μαχαίρι κάραμπιτ, ενώ το άλλο τραύμα είναι ασύμβατο με πλήρες τραύμα από δρεπάνι. Μόνο αν μπήκε για λίγο η λάμα θα μπορούσε να είναι συμβατό".

Επιπλέον, η ιατροδικαστής ανέφερε ότι ακόμα και ο Άλκης είχε πάει άμεσα στο νοσοκομείο, δε θα μπορούσε να επιζήσει από τα τραύματά του.

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.