Δίκη Χρυσής Αυγής | "Είμαι ακροδεξιός, χουντικός, φασίστας και ναζί" δήλωσε ο Κ. Πλεύρης

Δίκη Χρυσής Αυγής | "Είμαι ακροδεξιός, χουντικός, φασίστας και ναζί" δήλωσε ο Κ. Πλεύρης

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις προχώρησε ο δικηγόρος, Κωνσταντίνος Πλεύρης, κατά τη διάρκεια της δίκης της Χρυσής Αυγής. Ειδικότερα, τη Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου, ο συνήγορος του πρώην βουλευτή της εγκληματικής οργάνωσης, Γιάννη Λαγού, δήλωσε: "Κράτος δικαίου στην Ελλάδα δεν υπάρχει, υπάρχουν σωστοί δικαστές. Τον Ντερτιλή τον είχαν 38 χρόνια παράνομα φυλακή. Ο ναζισμός στην Ελλάδα δεν απαγορεύεται, προηγήθηκε η ΠτΔ που είπε ότι "η δημοκρατία ενίκησε". Έχουμε στη συνέχεια βουλευτές που ύψωσαν πινακίδες "δεν είναι αθώοι", ετερόκλητος όχλος συγκεντρώθηκε απ'έξω. Εγώ σας δηλώνω ότι είμαι ακροδεξιός, χουντικός, φασίστας, ναζί, δεν είναι αδίκημα. Οι δικηγόροι μιλάνε για τη δίκη στην τηλεόραση για να μονολογούν.

Όταν κάνει δηλώσεις η ΠτΔ "η δημοκρατία ενίκησε" τι νόημα έχει το Εφετείο. Έχουμε στείλει διάφορες αιτήσεις και κανείς δεν απήντησε, ούτε ο προϊστάμενος της εισαγγελίας ούτε η κ. Σακελλαροπούλου. Ζητάμε την εξαίρεση της κ. εισαγγελέως γιατί η κ. εισαγγελέας ασχολήθηκε με ιδεολογία, εμείς ασχολούμαστε με αξιόποινη πράξη και όχι ιδεολογία. Αυτό είναι το ποινικό δικαστήριο. Γιατί αναφέρθηκε στην ιδεολογία του κ. Λαγού; Και δε θα μας πει οποιοσδήποτε, έχουμε το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού. Κατηγορηθήκαμε για τις ιδέες μας και γιατί πολιτικοποίησε την ποινική δίκη η κ. εισαγγελέας και μιλάει για ναζισμό".

Επιπλέον, ο κ. Πλεύρης επιτέθηκε και στη Μάγδα Φύσσα, υποστηρίζοντας: "Τον είπε δολοφόνο και εσείς δεν τη διορθώσατε. Αυτή είναι η κ. Φύσσα και δεν είναι αναρχική, είναι μια κομμουνίστρια που χαιρετάει με σηκωμένη γροθιά και δε μου επιτρέψατε να κάνω ερώτηση για το Μελιγαλά".

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.