Γ. Οικονόμου | "Είμαστε έτοιμοι για μία πολύ ουσιαστική παρέμβαση στις τιμές του ρεύματος" (βίντεο)

Γ. Οικονόμου | "Είμαστε έτοιμοι για μία πολύ ουσιαστική παρέμβαση στις τιμές του ρεύματος" (βίντεο)

Την Κυριακή 1 Μαΐου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε μια ουσιαστική παρέμβαση στις τιμές του ρεύματος μέσα στον Μάιο. Ειδικότερα, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό του ΣΚΑΙ, ο κ. Οικονόμου ανέφερε πως: "Από την ώρα που θα ανακοινωθούν οι παρεμβάσεις και από τον Ιούνιο που θα ισχύουν δεν θα ξαναδούμε λογαριασμούς ρεύματος τέσσερις και πέντε φορές πάνω, κάτι που κυρίως αντιμετώπισαν οι καταναλώσεις από 300 kWh και πάνω, συγκεκριμένες κατηγορίες επιχειρήσεων κλπ. Τα όποια υπερκέρδη έχουν προκύψει, που έχουν εντοπιστεί από τη ΡΑΕ, θα επιστραφούν στον κόσμο. Σε ό,τι αφορά τις διακοπές ρεύματος, κάναμε και εξακολουθούμε να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να μη μένει χωρίς ρεύμα ο κόσμος. Κανένας λογαριασμός δεν κόβεται αν τον αφήσεις απλήρωτο μία φορά.

Είμαστε έτοιμοι για μία πολύ ουσιαστική παρέμβαση η οποία θα κάνει τρία πράγματα. Επί της ουσίας θα δουν και οι επιχειρήσεις αυτή την ουσιαστική ενίσχυση και μάλιστα κάποιες επιχειρήσεις και πιο αναδρομικά σε ό,τι αφορά την τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος. Δεύτερον προφανώς και θα ισχύσουν τα μέτρα αυτά και τον Μάιο και τρίτον και πιο σημαντικό θα ανακοινώσει σύντομα ο πρωθυπουργός μια πολύ ουσιαστική παρέμβαση, ένα εθνικό σχέδιο ανεξαρτήτως του τι θα γίνει στην Ευρώπη, που θα έχει ως αποτέλεσμα τη δραστική μείωση στην τιμή του ρεύματος που θα πληρώνει ο πολίτης.

Η Ευρώπη καθυστερεί, αυτή είναι η πραγματικότητα. Όλοι θέλουμε γρήγορες αποφάσεις αλλά εκεί υπάρχει καθυστέρηση. Γι αυτό τι έρχεται και λέει ο πρωθυπουργός; Λέει ότι με βάση τον σχεδιασμό και την προετοιμασία που έχουμε κάνει όλο το προηγούμενο διάστημα, με βάση την απόδοση της οικονομίας και την καθαρή εικόνα που έχουμε τώρα, θα κάνουμε μια αποφασιστική παρέμβαση, που θα οδηγήσει τον κόσμο στο να πληρώνει το ρεύμα φθηνότερα απ’ ό,τι το πληρώνει σήμερα. Η αγορά της ηλεκτρικής ενέργειας είναι μια αγορά με πάρα πολλές στρεβλώσεις και πάρα πολύ περίπλοκη.

Η ενίσχυση θα είναι οριζόντια. Θα είναι για όλους και ενώ η πρώτη φάση της βοήθειας επικεντρώθηκε στους πιο αδύναμους και σ’ αυτούς που ήταν μέχρι τις 300 kWh, Η πραγματικότητα είναι ότι οι καταναλωτές πάνω από τις 300 kWh μάτωσαν το προηγούμενο διάστημα και αυτό ερχόμαστε τώρα να το αντιμετωπίσουμε ακόμη πιο αποφασιστικά. Η πραγματικότητα είναι ότι κανείς πρέπει να μελετά τις δυνατότητες και τον δημοσιονομικό χώρο που έχει, πρέπει να είναι πάρα πολύ συγκεκριμένος και να σταθμίζει από πού θα βρίσκει τα χρήματα γιατί εδώ η ισορροπία είναι ευαίσθητη".

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.