Υπόθεση Πάτρας | Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών καλείται για εξηγήσεις η Πισπιρίγκου

Υπόθεση Πάτρας | Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών καλείται για εξηγήσεις η Πισπιρίγκου

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση των τριών παιδιών από την Πάτρα, καθώς μετά το πόρισμα των ιατροδικαστών σχετικά με τον θάνατο της Μαλένας και της Ίριδας, η Ρούλα Πισπιρίγκου κλήθηκε να μιλήσει ενώπιον της Εισαγγελίας Πρωτοδικών και να δώσει εξηγήσεις για τον ασφυκτικό θάνατο που φαίνεται να υπέστησαν τα δύο παιδιά. Σχετικά με το πόρισμα, ο δικηγόρος της 33χρονης, Όθωνας Παπαδόπουλος, ανέφερε πως:

"Ήταν από την αρχή δύσκολη η υπόθεση. Έχουμε ένα τριπλό θλιβερό περιστατικό. Έχουμε δύο αρχικές ιατροδικαστικές εκθέσεις και ένα πόρισμα που έρχεται τώρα να ρίξει περισσότερο φως με βάση την παραγγελία της αρμόδιας εισαγγελικής αρχής σχετικά με τα αίτια θανάτου. Η πρώτη σκέψη είναι ότι υπάρχουν δύο διαφορετικές απόψεις. Η μία άποψη των Τσιόλα και Τσάκωνα, που έκαναν την αρχική ιατροδικαστική έκθεση και τη νεκροψία των δύο παιδιών και ένα πόρισμα των κυρίων Καρακούκη και Καλόγρηα που διατυπώνει μια διαφορετική άποψη. Ποια θα πρέπει να επιλέξουμε και να υιοθετήσουμε από τις δύο και για ποιον λόγο;. Είναι η πρώτη απορία μου.

Επιτρέπεται δεύτερος βαθμός κρίσης σε μια νεκροψία – νεκροτομή; Ποια είναι τα στοιχεία που έχει παραπάνω ένας επιστήμονας που παίρνει έγγραφα για να τα αξιολογήσει από αυτόν που έχει δει με τα μάτια του; Τρίτον, ακούω να λέγεται ότι σε αυτή τη χώρα όλα λειτουργούν λάθος και στραβά, να δούμε αν είναι φυσιολογικό να έχουμε ένα πόρισμα, του οποίου το περιεχόμενο να έχει δημοσιοποιηθεί πριν ακόμη αυτό καλά – καλά συνταχθεί; Πώς είναι δυνατόν να ξέρει τις μεθόδους που ακολουθήθηκαν και το αποτέλεσμα του πορίσματος ο κ. Λέων; Πώς τα ξέρει; Εμείς δεν το έχουμε στα χέρια μας για να μπορέσουμε να το διαβάσουμε! Πώς το ξέρει ο κ. Λέων; Έχει πληροφορίες από τον κ. Καρακούκη και τον κ. Καλογρηά;"

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.