Άδωνις Γεωργιάδης | Ένταση με αρτοποιό για την αύξηση στην τιμή του ψωμιού (βίντεο)

Άδωνις Γεωργιάδης | Ένταση με αρτοποιό για την αύξηση στην τιμή του ψωμιού (βίντεο)

Το πρωί της Πέμπτη 5 Μαΐου, ένταση επικράτησε στον αέρα του ΣΚΑΙ μεταξύ του υπουργού Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη και ενός αρτοποιού, λόγω της αύξησης των τιμών του ψωμιού. Ειδικότερα, ο αρτοποιός Μιχάλης Σέκας ανέφερε ότι:

"Η τιμή του ψωμιού πήγε στο 1 ευρώ από 0,80 λεπτά και για να είμαστε καλά επιχειρηματικά πρέπει να πουλάμε στο 1,30. Επωμιζόμαστε τις αυξήσεις για να είμαστε εδώ ζωντανοί. Το πρόβλημα είναι ζωτικό και λυνόταν εύκολα. Ο εκάστοτε υπεύθυνος να χτυπήσει το πρόβλημα στην καρδιά του, στους εισαγωγείς σιτηρών. Να παρέμβει το κράτος. Είναι απλό και θα έπρεπε να λυθεί. Βγήκε στην αγορά και δε θα μαζευτεί το πρόβλημα εύκολα. Μακάρι να πέσει η τιμή στο αλεύρι και να ρίξουμε και εμείς τις τιμές να ανασάνει ο κόσμος. Το κράτος είναι μία επιχείρηση και πρέπει να μεριμνήσει όπως μεριμνούμε και εμείς. Είναι αδιανόητο αυτό που ζούμε, πάμε για κλείσιμο. Μπαίνουμε μέσα κάθε μήνα, δουλεύουμε για το μηδέν.

Όλοι οι υπεύθυνοι που κυκλοφορούν και ελέγχουν εμάς που θέλουμε να επιβιώσουμε. Γιατί είναι θέμα επιβίωσης. Έρχονται σε εμάς τους μικρομεσαίους, δεν πρέπει να πάνε εκεί που πρέπει να πάνε. Είμαστε αγανακτισμένοι. Πάντα ελεγχόμασταν και θα ελεγχόμαστε, να υπάρχει δημοκρατία και ισονομία. Οι υπεύθυνοι τι κάνουν; Όλοι γνωρίζουμε τα προβλήματα. Κάνουν ελέγχους εκεί που πρέπει; Τα ονόματα των εταιρειών με πρόστιμα γιατί δε δημοσιεύτηκαν;"

Έπειτα, ο Άρης Πορτοσάλτε ρώτησε τον κ. Σέκα: "Τι σας εμποδίζει να βάλετε 1,30 το ψωμί;" με τον αρτοποιό να του απαντάει: "Αν το βάλω 1,30 δε θα πουλάω ψωμί, θα κλείσω. Είναι παράλογο αυτό το πράγμα!".

Στη συνέχεια, ακολούθησε τηλεφωνική παρέμβαση του κ. Γεωργιάδη, όπου είπε: "Βγήκα για να αποκαταστήσω την πραγματικότητα. Η ΔΙΜΕΑ κάνει ασταμάτητα ελέγχους και έχει βάλει τα μεγαλύτερα πρόστιμα στην ιστορία σε μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ, χονδρεμπορικές αλυσίδες, όχι στον κ. Σέκο. Πρόστιμα από 150.000 μέχρι 600.000 – 700.000. Δηλαδή η υπηρεσία μας πάει πρώτα στους μεγάλους και όχι στους μικρούς όπως ακούστηκε προηγουμένως. Νομίζω όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι το στάρι έχει τετραπλασιαστεί παγκόσμια. Το στάρι δεν είναι εγχώρια παραγόμενο προϊόν, η μεγαλύτερη ποσότητα είναι εισαγόμενη". Ύστερα ακολούθησε ο εξής διάλογος:

"Σέκος: Κύριε Γεωργιάδη, η κυβέρνηση πρέπει να βοηθήσει τον εισαγωγέα για να μην βγαίνουν στην αγορά οι ανατιμήσεις.

Γεωργιάδης: Να επιδοτήσουμε το ρεύμα, το στάρι και πόσα αγαθά ακόμα; Αντιλαμβάνεστε πως αυτό χρειάζεται άπειρα χρήματα; Έχουμε άπειρα χρήματα; Εσάς ως επιχείρηση δε σας έχει στηρίξει αυτή η κυβέρνηση; και φωνάζετε τόση ώρα;

Σέκος: Φωνάζω γιατί με πνίγει το δίκιο!

Γεωργιάδης: Δε σας πνίγει κανένα δίκιο. Είπατε ότι δεν κάνουμε ελέγχους στους μεγάλους. Αυτό είναι μεγάλο ψέμα. Άρα δε σας πνίγει κανένα δίκιο και σας έχουμε στηρίξει, η ομοσπονδία τέσσερις φορές. Εδώ έχουμε πόλεμο

Σέκος: Όπως επιδοτήσατε το ρεύμα να επιδοτήσετε και το στάρι.

Γεωργιάδης: Η επιδότηση του ρεύματος θα φτάσει στον φούρνο"

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.