Πυρκαγιά στον Έβρο, Λέσβο και Μεσσηνία

Πυρκαγιά στον Έβρο, Λέσβο και Μεσσηνία

Για μια ακόμη ημέρα συνεχίζεται η πύρινη καταστροφή σε Έβρο, Λέσβο και Μεσσηνία. Ειδικότερα, στη Μεσσηνία, το πύρινο μέτωπο εξακολουθεί να βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή Ακριτοχώρι, ενώ στο σημείο επιχειρούν 115 πυροσβέστες με 23 οχήματα, 10 ομάδες πεζοπόρων, υδροφόρα οχήματα, μηχανήματα έργου της αυτοδιοίκησης και αναμένεται η συνδρομή εναέριων μέσων. Ωστόσο, δε φαίνεται να κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές.

Αντίστοιχα, συνεχίζει να καίει για μια ακόμη ημέρα η φωτιά στη Δαδιά Έβρου, με τις φλόγες να φτάνουν στα 500 μέτρα από τα πρώτα σπίτια του χωριού, όπου εκκενώθηκε. Στο σημείο επιχειρούν 320 πυροσβέστες με 68 οχήματα, 2 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο. Στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο δήμαρχος Σουφλίου, Παναγιώτης Καλακίκος ότι: "Δεν υπάρχει προς το παρόν κίνδυνος, ωστόσο πρέπει για προληπτικούς λόγους οι κάτοικοι να απομακρυνθούν. Υπάρχουν πυκνοί καπνοί, η φωτιά έχει μεγάλη ένταση και παρά το γεγονός ότι η υφιστάμενη αντιπυρική ζώνη περιμετρικά του χωριού έχει διαπλατυνθεί, το είδος της καιόμενης βλάστησης επηρεάζει τη συμπεριφορά της πυρκαγιάς η οποία υπό συνθήκες θα μπορούσε να περάσει και την αντιπυρική."

Παράλληλα, το πύρινο μέτωπο Βατερά και Βρίσα συνεχίζει την καταστροφική του πορεία στη Λέσβο, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να μην καταφέρνουν να περιορίσουν τα πύρινα μέτωπα. Στη Λέσβο επιχειρούν 81 πυροσβέστες με 20 οχήματα, 4 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα. Τέλος, μέχρι στιγμής σπίτια και επιχειρήσεις έχουν υποστεί ζημιές από τις φλόγες.

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.