Έβρος | "Μας έσπρωχναν προς την Ελλάδα" (βίντεο)

Έβρος | "Μας έσπρωχναν προς την Ελλάδα" (βίντεο)

Συγκλονιστικές είναι οι μαρτυρίες των 38 μεταναστών που είχαν εντοπιστεί σε νησίδα στον Έβρο, καθώς όπως υποστηρίζουν, τους μετέφεραν στις όχθες του ποταμού, τους έβαλαν σε βάρκες και τους έσπρωξαν προς τα Ελληνικά σύνορα. Ειδικότερα, μιλώντας στον ΑΝΤ1, άτομα από την ομάδα των μεταναστών αναφέρουν πως:

"Στην αρχή μας έφεραν οι Τούρκοι στην άκρη του ποταμού μας πέρασαν σε μία νησίδα και από την άλλη νησίδα μας πέρασαν μέσα στα ελληνικά εδάφη. Μας έβαλαν στην άκρη στο ποτάμι και περιμέναμε εκεί το βράδυ για περίπου δύο ώρες χωρίς να ξέρουμε τι περιμένουμε και μετά μας έβαλαν στις βάρκες και άρχισαν να μας σπρώχνουν. Έβαλαν τις οικογένειες και τους ηλικιωμένους σε φουσκωτές βάρκες και τους πήρανε και τους άνδρες και τους πέταξαν στο ποτάμι και μας είπαν κολυμπήστε προς την Ελλάδα"

Επιπλέον, τόνισαν πως δεν ήταν η πρώτη απόπειρα εισόδου στην Ελλάδα, με την πρώτη προσπάθεια να γίνεται στις 14 Ιουλίου και τη δεύτερη στις 22 Ιουλίου. Τέλος, σχετικά με το θάνατο της 4χρονης, μια γυναίκα από τους μετανάστες αναφέρει πως: "Έξι το βράδυ έγινε το περιστατικό με το κοριτσάκι. Το τσίμπησε κάτι που δε γνωρίζω τι είναι και κάποιοι πήγαν και το βοήθησαν γιατί ήξεραν τι να κάνουν με το τσίμπημα. Δεν είδα τον τάφο γιατί είχα το παιδί μου αγκαλιά και το άλλο το κρατούσα από το χέρι και το θάψανε σε απόσταση".

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.