Δίκη Φιλιππίδη | "Δεν μπορούσε να μιλήσει, ήταν έτοιμη να βάλει τα κλάματα" κατέθεσε η μάρτυρας

Δίκη Φιλιππίδη | "Δεν μπορούσε να μιλήσει, ήταν έτοιμη να βάλει τα κλάματα" κατέθεσε η μάρτυρας

Την Παρασκευή 29 Ιουλίου, συνεχίστηκε η δίκη του ηθοποιού, Πέτρου Φιλιππίδη, στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο με την κατάθεση της μάρτυρας, όπου είχε συναντήσει ένα από τα θύματα, λίγα λεπτά μετά την απόπειρα βιασμού του 2014. Ειδικότερα, η στενή φίλη της τρίτης ηθοποιού κατέθεσε πως: "Βρεθήκαμε και όταν την είδα τρόμαξα. Η κοπέλα ήταν ένας άλλος άνθρωπος. Ήταν σκοτεινή, αμίλητη, σκεπτική, ήταν σαν να της είχε συμβεί κάτι πολύ τρομερό. Τη ρώτησα τι έγινε και δεν ήταν σε θέση να απαντήσει. Μου είπε μόνο πως είναι χάλια, πως η συνάντηση πήγε χάλια και πως της επιτέθηκε. Δεν μπορούσε να μιλήσει, ήταν έτοιμη να βάλει τα κλάματα.

Δεδομένου ότι είχαμε να πάμε στην παράσταση, δεν την πίεσα περισσότερο εκείνη τη στιγμή. Τις επόμενες μέρες, όταν κάπως ηρέμησε, άρχισε να λέει λεπτομέρειες. Μου είπε ότι έζησε έναν εφιάλτη. Ήταν ο χειρότερος εφιάλτης της ζωής της και δεν ευχόταν σε κανέναν να το πάθει αυτό. Δεν ήξερα τι να κάνω για να τη βοηθήσω, να την ανακουφίσω, πάρα μόνο να της πω ότι την πιστεύω και είμαι δίπλα της. Με κάποιο τρόπο ήθελε να φύγει, να το αφήσει πίσω της, να το θάψει, ένιωθε να πνίγεται. Τη συμβούλεψα να μην έχει καμία επαφή με αυτό τον άνθρωπο.

Συναντήθηκαν σε ένα καφέ για να του δώσει το βιογραφικό της, μετά ο κ.Φιλιππίδης της πρότεινε να την πάει στο σπίτι της. Η Α. αρνήθηκε, αλλά αυτός ήταν κάθετος, δε δεχόταν αντίρρηση. Θέλοντας να είναι ευγενική και ελπίζοντας να συζητήσει μαζί του κάτι παραπάνω, δέχτηκε. Ξεκίνησαν, ωστόσο μετά από λίγο την οδήγησε σε ένα αδιέξοδο, όπου αυτός έκλεισε τις ασφάλειες".

Σε ερώτηση αν η φίλη της σκέφθηκε τότε να καταγγείλει τον Πέτρο Φιλιππίδη, η μάρτυρας απάντησε: "Όχι. Ο φόβος υπερίσχυσε. Φοβόταν ότι θα το βρει μπροστά της" και συνέχισε λέγοντας: "Ήταν μια σεξουαλική επίθεση αποτρόπαια, που όμως δεν ξέραμε εκείνη τη στιγμή πώς να το διαχειριστούμε, δεδομένου το ποιος ήταν ο δράστης. Αυτό που υπερίσχυε ήταν οι συνέπειες που θα μπορούσε να έχει αυτό στη ζωή και τη δουλειά της. Στη ζυγαριά μπήκε ότι θα έπρεπε να απομακρυνθεί, να μην κάνει κάτι που θα μπορούσε να κινηθεί εναντίον της".

Η δίκη συνεχίζεται την Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου.

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.