Γ. Γεραπετρίτης | "Ζητάμε συγγνώμη από τις οικογένειες των ανθρώπων που χάθηκαν. Θα διερευνηθούν όλα"

Γ. Γεραπετρίτης | "Ζητάμε συγγνώμη από τις οικογένειες των ανθρώπων που χάθηκαν. Θα διερευνηθούν όλα"

Το πρωί της Πέμπτης 2 Μαρτίου, πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης-παραλαβής του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών στον υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτης, έπειτα από τη χθεσινή παραίτηση του Κώστα Καραμανλή για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. Κατά τη διάρκεια της παράδοσης, ο κ. Γεραπετρίτης δήλωσε ότι: "Αισθάνομαι πολύ μεγάλο χρέος και ευθύνη αναλαμβάνοντας αυτή την ειδική εντολή του πρωθυπουργού. Βιώνουμε μαύρες μέρες για τη χώρα. Όλοι είμαστε συντετριμμένοι μετά την τραγωδία στα Τέμπη. Ευχαριστώ τον κ. Καραμανλή για το πολιτικό υπόδειγμα και την ευθιξία που επέδειξε να παραιτηθεί αναλαμβάνοντας την αντικειμενική πολιτική ευθύνη που συντρέχει σε τέτοιες περιπτώσεις ανθρώπινων ζωών, τόσο άδικα. Βρισκόμαστε μπροστά σε μία πραγματική τραγωδία. Ζητάμε συγγνώμη από τις οικογένειες των ανθρώπων που χάθηκαν. Κοιτώντας στα μάτια τους ανθρώπους αυτούς θέλω να πω ότι αυτό το δύσκολο και στενάχωρο έργο θα φτάσει μέχρι τέλους. Θα διερευνηθούν όλα".

Τέλος, ο κ. Γεραπετρίτης τόνισε ότι αναλαμβάνοντας το υπουργείο, έδωσε τρεις εντολές, οι οποίες είναι:

  • "Η πρώτη εντολή είναι η διερεύνηση των αιτιών να γίνει με τρόπο διαφανή και ενδελεχή. Σήμερα κιόλας θα συσταθεί μία επιτροπή εμπειρογνωμόνων που θα μελετήσει τα συστατικά αίτια που οδήγησαν στην τραγωδία, τις παθολογίες, τις αδράνειες που υπήρξαν διαχρονικά και όχι για να αποδοθούν ευθύνες το οποίο αποτελεί αντικε της δικαστικής έρευνας.
  • Η δεύτερη εντολή είναι να διασφαλίσουμε τις διαδικασίες εκσυχρονισμού που έχουν δρομολογηθεί έτσι ώστε να προχωρήσουν με ταχύτητα τα έργα που έχουν αναληφθεί.
  • Η τρίτη είναι να γίνουν άμεσες ενέργειες για την αποκατάσταση της ασφάλειας των σιδηροδρομικών μεταφορών για να υπάρξει και μία εμπέδωση ασφάλειας στην ψυχολογία των πολιτών".

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.