Κ. Μητσοτάκης | "Για τα γλυπτά του Παρθενώνα γίνεται συστηματική και αθόρυβη προσπάθεια να πετύχουμε τον εθνικό μας στόχο"

Κ. Μητσοτάκης | "Για τα γλυπτά του Παρθενώνα γίνεται συστηματική και αθόρυβη προσπάθεια να πετύχουμε τον εθνικό μας στόχο"

Το πρωί της Τετάρτης 11 Ιανουαρίου, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, συναντήθηκε με την πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, όπου συζήτησαν για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα και την οικονομία. Ειδικότερα, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε: "Για τα γλυπτά του Παρθενώνα γίνεται συστηματική και αθόρυβη προσπάθεια να πετύχουμε τον εθνικό μας στόχο. Δεν αναμένω άμεσα αποτελέσματα αλλά πιστεύω ότι έχουμε κάνει πολύ συστηματικές κινήσεις και εφόσον ο λαός θα μας εμπιστευτεί ξανά πιστεύω ότι αυτό τον στόχο θα μπορέσουμε να τον πετύχουμε. Η ανάγκη να πετύχουμε αυτό τόν στόχο, δεν είναι μόνο για εμάς τους Έλληνες αλλά και για τους επισκέπτες που έρχονται να δουν αυτό το μοναδικό μνημείο της παγκόσμιας κληρονομιάς στο φυσικό του χώρο.

Το 2023 είναι εκλογική χρονιά αλλά η κυβέρνηση δε θα ενδώσει στις σειρήνες του λαϊκισμού. Δεν θα ξεφύγουμε από τον ψηφισμένο προϋπολογισμό που προβλέπει πλεόνασμα το 2023. Εμείς θα πορευόμαστε με τη σύνεση και τη σοβαρότητα που οι καιροί απαιτούν. Οι πολίτες γνωρίζουν ότι έχουμε τη δυνατότητα από την υπεραπόδοση της οικονομία να επιστρέφουμε ένα δίκαιο μέρισμα ανάπτυξης προς τις κοινωνικές δυνάμεις που το έχουν ανάγκη και σε αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε να κινούμαστε μέχρι τη διεξαγωγή των εθνικών εκλογών".

Από την πλευρά της, η κ. Σακελλαροπούλου δήλωσε πως: "Είναι πολύ θετικό ότι παρά τις συνεχιζόμενες αντιξοότητες γίνεται κάθε προσπάθεια στην οικονομία να βοηθηθούν οι ευάλωτοι που καλούνται να καταβάλουν το πιο βαρύ τίμημα. Από εκεί και πέρα, με τα πιο πρόσφατα γεγονότα στη Βραζιλία που ευτυχώς δεν είχαν κακή κατάληξη είδαμε κάτι που είναι γνωστό ότι οι σύγχρονες φιλελεύθερες δημοκρατίες είναι μια κατάκτηση που χρειάζεται συνεχή επαγρύπνηση, τίποτα δεν είναι δεδομένο και γι' αυτό μια ισχυρή οικονομία, η διατήρηση της κοινωνικής συνοχής και η αρμονική λειτουργία των θεσμών είναι συστατικά στοιχεία. Είναι μια κατάκτηση που χρειάζεται συνεχή επαγρύπνηση και γι' αυτό μια ισχυρή κοινωνία και η αρμονική λειτουργία των θεσμών είναι συστατικά στοιχεία".

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.