Χρ. Σταϊκούρας | "Στόχος είναι μέχρι το 2030 το 80% της ηλεκτρικής κατανάλωσης στη χώρα μας να προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές"

Χρ. Σταϊκούρας | "Στόχος είναι μέχρι το 2030 το 80% της ηλεκτρικής κατανάλωσης στη χώρα μας να προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές"

Στην Ελληνική οικονομία αναφέρθηκε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ο οποίος μιλώντας στη Σύνοδο Κοινωνικού Διαλόγου 2023 των οικονομικών και κοινωνικών συμβουλίων των Βαλκανίων, δήλωσε ότι: "Οι πλωτές μονάδες αποθήκευσης υγροποιημένου φυσικού αερίου στην Αλεξανδρούπολη, ο τερματικός σταθμός Ρεβυθούσας και ο αγωγός Ελλάδας- Βουλγαρίας είναι μερικά από τα σχέδια που ενισχύουν σημαντικά τον ενεργειακό ρόλο της Ελλάδας και ολόκληρης της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Η Ελλάδα πρωτοστατεί στην προώθηση μεταρρυθμίσεων που οδηγούν στην ενεργειακή αυτονομία και την κλιματική βιωσιμότητα. Στόχος είναι μέχρι το 2030 το 80% της ηλεκτρικής κατανάλωσης στη χώρα μας να προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές.

Η σύνθεση του ΑΕΠ και το παραγωγικό μοντέλο βελτιώνονται, η εισροή Άμεσων Ξένων Επενδύσεων βρίσκεται σε υψηλό τελευταίων 30 ετών, οι εξαγωγές ως ποσοστό επί του ΑΕΠ έχουν διπλασιαστεί από το 2010, η ανεργία μειώθηκε σημαντικά και το χρηματοπιστωτικό σύστημα, με την αποτελεσματική στήριξη και της κυβέρνησης, μπορεί να αποτελέσει και πάλι μοχλό ανάπτυξης. Όλα αυτά αντανακλώνται και στην ενισχυμένη αξιοπιστία της χώρας και στις 12 αναβαθμίσεις της ελληνικής οικονομίας από διεθνείς οίκους την τελευταία τριετία, «που εκτιμούμε ότι θα συνεχιστούν, επιτυγχάνοντας φέτος ανάκτηση επενδυτικής βαθμίδας.

Τότε, με τη Διακήρυξη της Θεσσαλονίκης, οι χώρες - μέλη αναγνωρίσαμε ότι η αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης είναι μια κοινή πρόκληση, και επικυρώσαμε την προσήλωσή μας στον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της περιοχής και στη συνεργασία, ως κύρια μέσα για την επίτευξη ειρήνης, ασφάλειας, κοινωνικής συνοχής και οικονομικής ανάπτυξης. Η Ελλάδα, μαζί με τις γείτονες χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, αποδεικνύουμε, για ακόμα μια φορά, ότι οι ειλικρινείς και παραγωγικές συνεργασίες, στη λογική των παιγνίων θετικού αθροίσματος, μπορούν να προσφέρουν απάντηση στις κοινές περιφερειακές και παγκόσμιες προκλήσεις, με οφέλη για όλους".

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.