Α. Ηλιάδης για τον θάνατο 12χρονης | "Καρδιακή ανακοπή άγνωστης αιτίας. Το παιδάκι ήταν υγιέστατο"

Α. Ηλιάδης για τον θάνατο 12χρονης | "Καρδιακή ανακοπή άγνωστης αιτίας. Το παιδάκι ήταν υγιέστατο"

Ο υπεύθυνος της ΜΕΘ Παίδων, Ανδρέας Ηλιάδης, μίλησε στην εφημερίδα pelop.gr, για τον αιφνίδιο θάνατο της 12χρονης από την Πάτρα, λέγοντας ότι: "Εμείς ενημερωθήκαμε ότι γίνεται διακομιδή του παιδιού και στις 5 τα ξημερώματα την περιμέναμε στην αίθουσα αναζωογόνησης. Στις 05:08 μας το παρέδωσε ο κ. Αμπατζίδης. Εμείς συνεχίσαμε την προσπάθεια της καρδιοαναπνευστικής ανάταξης χρησιμοποιώντας και βηματοδότη εξωτερικό. Μέχρι τις 06:25 δεν σταματήσαμε όλοι μαζί να δίνουμε μάχη με την ελπίδα ότι θα δούμε κάποιο σημάδι ζωής. Δυστυχώς, δεν υπήρξε ανταπόκριση και δηλώσαμε τον θάνατό της.

Καρδιακή ανακοπή άγνωστης αιτίας. Η προσπάθειά μας είναι πλέον να εντοπίσουμε τι την προκάλεσε, καθώς το παιδάκι ήταν υγιέστατο, αδύνατο, μία πραγματική κούκλα. Η προσπάθειά μας είναι να εντοπίσουμε το αίτιο. Από τις εξετάσεις που διενεργήθηκαν, αποκλείστηκε η λοίμωξη. Στείλαμε αίμα στο Ωνάσειο και σε συνεργασία με τον κ. Αναστασάκη αναμένουμε τα αποτελέσματα του ελέγχου αν υπάρχει κάποιο γονίδιο. Παράλληλα βέβαια, περιμένουμε και τα αποτελέσματα της νεκροψίας νεκροτομής που θα τα έχουμε σήμερα.

Η μανούλα της ήταν συντετριμμένη και απαρηγόρητη. Αμεσα έφτασε και ο πατέρας της από τη Ζάκυνθο, όπου βρίσκονταν. Είναι από τις πιο δύσκολες περιπτώσεις η αιφνίδια απώλεια και μάλιστα ενός υγιέστατου παιδιού, που είναι και το μοναχοπαίδι σου. Είναι δύσκολο να βρεις λόγια να τους παρηγορήσεις. Είμαστε σε διαρκή επικοινωνία με τους γονείς, να τους παράσχουμε όποια πιθανή βοήθεια έχουν ανάγκη".

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.