Ν. Ηλιόπουλος | "Στην τοποθέτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη υπάρχουν δύο ξεκάθαρες αντιφάσεις"

Ν. Ηλιόπουλος | "Στην τοποθέτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη υπάρχουν δύο ξεκάθαρες αντιφάσεις"

Ακολουθούν σημεία από τη συνέντευξη του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσου Ηλιόπουλου, στο ραδιοφωνικό σταθμό του MEGA:

"Στην τοποθέτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη υπάρχουν δύο ξεκάθαρες αντιφάσεις. Από τη μια λέει ότι υπάρχει πολιτική ευθύνη την οποία ανέλαβε ο κ. Δημητριάδης. Δε γίνεται όμως την πολιτική ευθύνη να την αναλαμβάνει ένα μη εκλεγμένο πρόσωπο που ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης διόρισε και να μην την έχει ο ίδιος ο πρωθυπουργός, στον οποίο άλλωστε υπάγεται η ΕΥΠ. Η δεύτερη αντίφαση είναι αυτό που ισχυρίζεται ότι η παρακολούθηση του κ. Ανδρουλάκη ήταν νόμιμη, αλλά ότι αν το γνώριζε δε θα το επέτρεπε δεν ήταν νόμιμο, δε γίνεται να παρακολουθείται αρχηγός κόμματος και εκλεγμένος ευρωβουλευτής και μάλιστα για λόγους εθνικής ασφάλειας, είναι σαν να γυρνάμε στο μετεμφυλιακό κράτος.

Ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να μιλήσει και να πει ποιος είναι ο λόγος εθνικής ασφάλειας για τον οποίο παρακολουθούταν ο κ. Ανδρουλάκης. Αμέσως μετά την καταγγελία του κ. Κουκάκη, δημοσιογράφου που ερευνά οικονομικά σκάνδαλα, ότι παρακολουθείται, η κυβέρνηση Μητσοτάκη φέρνει τροπολογία με την οποία καταργείται η δυνατότητα της ΑΔΑΕ να ενημερώνει εάν κάποιος πολίτης βρέθηκε υπό παρακολούθηση. Ο κ. Μητσοτάκης δεν πιάστηκε απλά με τη γίδα στην πλάτη, αλλά με ένα κοπάδι στην πλάτη. Ένα τέτοιο σκάνδαλο σε οποιαδήποτε ευρωπαϊκή χώρα ρίχνει την κυβέρνηση. Χθες ο κ. Οικονόμου είπε ότι η κυβέρνηση δε γνωρίζει αν παρακολουθούνταν και άλλα πολιτικά πρόσωπα, δε διέψευσε δηλαδή ρεπορτάζ της Καθημερινής που έκανε λόγο για επτά πολιτικά πρόσωπα. Με αυτόν τον τρόπο, είναι σαν να λένε ότι υπάρχουν δύο “αυτοφωράκηδες”, ο κ. Δημητριάδης και ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ και πως ό,τι άλλο προκύψει, θα το ρίξουν πάνω τους.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δε θα καταφέρει να κρύψει τα προβλήματα που έχει, πίσω από το φράχτη στον Έβρο. Αυτή τη στιγμή για την πλειοψηφία της κοινωνίας δε βγαίνει ο μήνας. Και ό,τι και να κάνουν δε θα κρυφτούν πίσω από άλλα ζητήματα. Αυτό που μας διαφοροποιεί από τον Ερντογάν είναι ο σεβασμός στο διεθνές δίκαιο. Και η κυβέρνηση πρέπει να απαντήσει αν γίνονται επαναπροωθήσεις προσφύγων, γιατί αυτό με βάση το διεθνές δίκαιο είναι παράνομο. Ως χώρα πρέπει να σεβόμαστε τη δική μας παράδοση ανθρωπιάς, και η παράδοσή μας σίγουρα δεν είναι να λέμε ότι δεν υπάρχουν 40 πρόσφυγες εγκλωβισμένοι. Αν θέλουμε να μιλήσουμε για φύλαξη συνόρων, η Ελλάδα έχει δείξει πώς μπορεί να πετυχαίνει νίκες απέναντι στην προκλητική πολιτική του Ερντογάν. Αυτό ήταν η Συμφωνία των Πρεσπών. Αυτή τη στιγμή στα βόρεια σύνορά μας έχουμε ελληνικά και όχι τουρκικά αεροσκάφη. Και ευτυχώς που σήμερα η κυβέρνηση της ΝΔ υλοποιεί αυτή τη συμφωνία, αφήνοντας στην άκρη τα προεκλογικά ψέματα που έλεγε".

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.