Υπόθεση Πάτρας | "Κεταμίνη & αφαίρεση οξυγόνου λειτούργησαν συνδυαστικά στον θάνατο της Τζωρτζίνας" (βίντεο)

Υπόθεση Πάτρας | "Κεταμίνη & αφαίρεση οξυγόνου λειτούργησαν συνδυαστικά στον θάνατο της Τζωρτζίνας" (βίντεο)

Την Τρίτη 10 Μαΐου, η ιατροδικαστής, Ελπίδα Σπανουδάκη, μίλησε στο Live News για τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας από την υπόθεση της Πάτρας. Ειδικότερα, η κ. Σπανουδάκη ανέφερε ότι:

"Για να έχουν χορηγήσει οξυγόνο, πάει να πει ότι ήθελαν να το κάνουν το παιδί να νιώσει καλύτερα στην αναπνευστική του λειτουργία. Δε βγαίνει εύκολα από κάποιον που δε γνωρίζει, ούτε με απότομη κίνηση του κεφαλαίου. Προφανώς για να μην ανευρεθεί από τους ιατρούς αφαιρέθηκε από τρίτο άτομο. Οι ιατροί λένε ότι ήταν άσφυγμο οπότε καταλαβαίνουμε ότι έχει μπει σε ανακοπή και πρακτικά θεωρείται νεκρό. Πάνω σε αυτό καταλαβαίνουμε ότι το παιδί έχει οδηγηθεί σε ανακοπή λόγω της δηλητηρίασης της κεταμίνης που είχε προηγηθεί της ανακοπής.

Το γεγονός ότι η κεταμίνη χορηγήθηκε πριν την ανακοπή, φαίνεται από το ότι βρέθηκε μεταβολίτης της ουσίας στα ούρα της 9χρονης, που σημαίνει ότι κατά τη χορήγησή της θα έπρεπε να είναι ζωντανή. Αν ήταν νεκρή δε θα ανευρίσκαμε τον μεταβολίτη της κεταμίνης. Η χορήγηση κεταμίνης και η αφαίρεση του οξυγόνου, λειτούργησαν συνδυαστικά στον θάνατο του παιδιού"

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.