Δίκη προπονητή ιστιοπλοΐας | "Δεν υπάρχει ενδεχόμενο βιασμού" καταθέτουν συναθλήτριες του θύματος

Δίκη προπονητή ιστιοπλοΐας | "Δεν υπάρχει ενδεχόμενο βιασμού" καταθέτουν συναθλήτριες του θύματος

Τη Δευτέρα 30 Μαΐου, η δίκη του προπονητή ιστιοπλοΐας, όπου κατηγορείται για τον βιασμό ανήλικης αθλήτριάς του, συνεχίστηκε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας με τις καταθέσεις δύο συναθλητριών του θύματος. Ειδικότερα, η μια από τις δύο αθλήτριες κατέθεσε πως:

"Μάρτυρας: Δεν μπορώ να θεωρήσω ότι υπήρχε βιασμός, η Αμαλία συνέχιζε να πηγαίνει στο χώρο και να είναι κοντά του και όταν αλλάξαμε κατηγορία στο άθλημα. Συνέχισε με την ίδια οικειότητα και με το νέο προπονητή. Ο κατηγορούμενος πήγαινε συνεχώς στο μαγαζί της οικογένειας της Αμαλίας κι ήταν εκείνος που τη μετέφερε στις προπονήσεις. Εγώ έβλεπα ερωτευμένη την Αμαλία με τον προπονητή. Αν βίωνε τις φρικαλεότητες που μας περιγράφει, θα μας είχε πει κάτι. Δε γίνεται να κρύψεις σε αυτές τις ηλικίες τόσο έντονα συναισθήματα, όπως ο φόβος και η βία. Ήθελα να καταθέσω γιατί δε μου άρεσε όλο αυτό που είχε γίνει. Δε μου άρεσε όλο το σκηνικό, ξέφυγε από τα όρια η καταγγελία, όταν ακούστηκαν βιασμοί. Η δική μου κρίση λέει ότι δεν υπήρχαν όλα αυτά. Τη βλέπαμε χαρούμενη.

Εισαγγελέας: Στο Γαλαξίδι το 2010 ήσασταν και εσείς στο δωμάτιο; Αν έμπαινε κάποιος μέσα θα τον καταλαβαίνατε;

Μάρτυρας: Ναι, είναι σίγουρο, δε θα μπορούσε, όπως λέει η καταγγέλλουσα, να την αρπάξει και την κατεβάσει κάτω και να μην ακούσουμε κάτι. Πηγαίναμε σε αγώνες και η Αμαλία ήταν συνέχεια στο αμάξι του προπονητή. Όλοι πηγαίναμε με βανάκι και η Αμαλία με τον κατηγορούμενο. Και εγώ ρώτησα γιατί πάει με τον προπονητή;. Και η μητέρα της είπε μη σας νοιάζει η Αμαλία θα πάει με τον κατηγορούμενο. Μετά από ένα διάστημα που ήρθε νέος προπονητής βλέπαμε την οικειότητα της μητέρας και με το νέο προπονητή. Κάποιος ρώτησε τη μητέρα γιατί του είχε φέρει φαγητό και θυμάμαι ότι μας είπε: Μη σας νοιάζει, εγώ ήθελα να του φέρω φαγητό".

Μετά τις καταθέσεις των δύο αθλητριών, το δικαστήριο κάλεσε στο βήμα του μάρτυρα τη μητέρα της Αμαλίας, όπου και ακολούθησε ο εξής διάλογος:

"Μάρτυρας: Είμαι καθαρή με τη συνείδησή μου για το πώς χειρίστηκα το θέμα, όταν η Αμαλία μου το αποκάλυψε. Κατηγορώ όμως τον εαυτό μου που δεν μπόρεσα να το αντιληφθώ. Αυτός ο άνθρωπος πρέπει να τιμωρηθεί έκανε χυδαιότητες και ανωμαλίες σε ένα παιδί 12 ετών. Εκμεταλλεύτηκε την Αμαλία. Εκμεταλλεύτηκε την εμπιστοσύνη που του δείξαμε.

Εισαγγελέας: Πιστεύετε ότι οι μάρτυρες ήλθαν εδώ με σκοπό να σας δυσφημήσουν;

Μάρτυρας: Απολύτως

Εισαγγελέας: Περίμεναν την κατάλληλη στιγμή για να το κάνουν αυτό;

Μάρτυρας: Δε σταμάτησαν ποτέ να ασχολούνται με την Αμαλία, ξέρανε τα πάντα για εκείνη

Εισαγγελέας: Τόσο χαμηλά πέσανε όλο αυτοί οι άνθρωποι, να υποστηρίζουν το βιαστή; Το κάνανε όλο αυτό κατόπιν συμπαιγνίας

Μάρτυρας: Μάλιστα

Εισαγγελέας: Τι όφελος έχουν;

Μάρτυρας: Είναι φθόνος και ζήλια.. Είναι παράλογο, εξωφρενικό και χυδαίο να λένε ότι εγώ την είχα λογοδόσει, Και ακόμη πιο χυδαίο είναι, ενώ η Αμαλία βρήκε τη δύναμη να το καταγγείλει, τώρα τη λοιδορούν."

Έπειτα, η μητέρα της Αμαλίας ξέσπασε σε λυγμούς και βγήκε από την αίθουσα, ενώ σε κλάματα ξέσπασε και ο πατέρας της κοπέλας. Τέλος, η δίκη θα συνεχιστεί στις 7 Ιουνίου.

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.