Κ. Καραμανλής | "Δεν θα αυξηθεί το κόστος των εισιτηρίων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς" (βίντεο)

Κ. Καραμανλής | "Δεν θα αυξηθεί το κόστος των εισιτηρίων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς" (βίντεο)

Για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, τον πόλεμο στην Ουκρανία, τα μεγάλα έργα και την ενίσχυση των ΜΜΜ, μίλησε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, στην ΕΡΤ1. Ο κ. Καραμανλής δήλωσε πως τα μέτρα στήριξης από την αρχή της ενεργειακής κρίσης μέχρι σήμερα αγγίζουν συνολικά τα 4 δις ευρώ, ενώ έκανε λόγο για ένα δίχτυ κοινωνικής προστασίας, με τα δεδομένα δημοσιονομικά περιθώρια. Επιπλέον, ο υπουργός υποστήριξε ότι η παράταξη της ΝΔ διαχρονικά στηρίζει τους πιο ευάλωτους, αλλά και τη μεσαία τάξη.

Έπειτα, ο κ. Καραμανλής αναφέρθηκε στα μεγάλα έργα, τονίζοντας ότι το Πάτρα- Πύργος, όπου έχει καθυστερήσει λόγω εγκληματικής αμέλειας της προηγούμενης Κυβέρνησης, έχει ξεκινήσει να κατασκευάζεται και θα είναι έτοιμο τέλη του 2023- αρχές του 2024, ενώ σημείωσε ότι το Μετρό Θεσσαλονίκης είναι έτοιμο σε ποσοστό 83% και στόχος είναι να έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή του, οι δοκιμές και να τεθεί σε θέση σε λειτουργία σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα, στο τέλος του 2023. Επιπλέον, ανέφερε πως: "Το καλοκαίρι θα παραδοθούν και οι τρεις τελευταίοι σταθμοί της επέκτασης του Μετρό προς Πειραιά, που σημαίνει ότι θα μπορεί κανείς να πάει από το μεγαλύτερο αεροδρόμιο στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας μέσα σε 50 λεπτά."

Τέλος ο κ. Καραμανλής ανέφερε ότι ξεπερνιέται το θέμα με τις προσφυγές στο διαγωνισμό για την προμήθεια αστικών λεωφορείων, εκτιμώντας ότι θα έχουμε σύντομα προσωρινούς αναδόχους και δεσμεύτηκε ότι παρά την ενεργειακή κρίση, δεν θα αυξηθεί το κόστος των εισιτηρίων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.