Χ. Σταϊκούρας | Η Κυβέρνηση δημιούργησε ένα επαρκές «δίχτυ προστασίας» πάνω από επιχειρήσεις και νοικοκυριά

Χ. Σταϊκούρας | Η Κυβέρνηση δημιούργησε ένα επαρκές «δίχτυ προστασίας» πάνω από επιχειρήσεις και νοικοκυριά

Ακολουθεί η δήλωση του Υπουργού Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα στην εφημερίδα «Ναυτεμπορική»:

"Η Κυβέρνηση, από την αρχή της υγειονομικής κρίσης, δημιούργησε ένα επαρκές «δίχτυ προστασίας» πάνω από επιχειρήσεις και νοικοκυριά, λαμβάνοντας έγκαιρα, τολμηρά και αποτελεσματικά μέτρα στήριξης της κοινωνίας, που επεκτείνονται και το 2022, συνολικού ύψους 43,3 δισ. ευρώ.

Μέτρα που, αποδεδειγμένα, κράτησαν όρθιο τον παραγωγικό ιστό της πατρίδας μας, έδωσαν τη δυνατότητα στην αγορά να επανεκκινήσει δυναμικά, προστάτευσαν τις θέσεις εργασίας, ενίσχυσαν το διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών.
Σε αυτές τις παρεμβάσεις, πρόσφατα προστέθηκαν η μετάθεση πληρωμής της επιστρεπτέας προκαταβολής, η επέκταση του προγράμματος των παγίων δαπανών, η επέκταση του προγράμματος ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ, με την επιδότηση μέρους του μισθολογικού και ασφαλιστικού κόστους για εργαζόμενους.
Και είμαστε έτοιμοι, παρακολουθώντας τη δυναμική της οικονομίας και με γνώμονα τις εξελίξεις και τα στοιχεία της πραγματικής οικονομίας, με ψυχραιμία και σύνεση, με γρήγορα αντανακλαστικά αλλά όχι βεβιασμένα, να ενεργήσουμε και πάλι, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της χώρας."

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.