Δ. Κουτσούμπας | ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ μαλώνουν κακοποιώντας την έννοια της πραγματικής προόδου

Δ. Κουτσούμπας | ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ μαλώνουν κακοποιώντας την έννοια της πραγματικής προόδου

Ακολουθεί η ομιλία του γγ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, στη βουλή, για τον προϋπολογισμό :

Πρόλογος

Πρέπει να αναγνωρίσουμε και σε σας της ΝΔ και σε σας του ΣΥΡΙΖΑ, ότι τόσες μέρες τώρα, προσπαθήσατε να φέρετε τη συζήτηση στα μέτρα σας!
Ακόμα και μια τέτοια συζήτηση, όπως είναι αυτή για τον κρατικό προϋπολογισμό, η οποία προσφέρεται για να γίνει μια πιο ουσιαστική αντιπαράθεση και ένας κόσμος ίσως να βγάλει ίσως ορισμένα συμπεράσματα για την πολιτική, τις θέσεις των κομμάτων, εσείς προσπαθήσατε να τη φέρετε στα μέτρα της κάλπικης αντιπαράθεσης σας.
Εύγε και στους δύο!
Εμείς, πάντως, θα επιμείνουμε στο να αναδείξουμε τα βασικά πολιτικά ζητήματα που αφορούν στον προϋπολογισμό, θα επιμείνουμε στην ουσιαστική πολιτική αντιπαράθεση, με επιχειρήματα και όχι τις λαϊκίστικες κορώνες Μητσοτάκη – Τσίπρα και λοιπών ακολούθων σας εδώ μέσα, σε αυτόν τον κατήφορο !
Πριν από ένα χρόνο, η κυβέρνηση της ΝΔ έλεγε, πως «φάγαμε πια το γάιδαρο, κάντε υπομονή, έρχεται και το εμβόλιο και μετά επιστρέφουμε στην κανονικότητα»!!!
Τώρα ποιος έφαγε τον γάιδαρο, το συζητάμε…
Πάντως το εμβόλιο ήρθε, η πανδημία όμως δεν έφυγε. Είναι εδώ, ακόμα πιο φονική και κάνουμε την ίδια ακριβώς συζήτηση: Για τα αυτονόητα που αρνείστε!
Εμείς, κύριοι της κυβέρνησης, δε θεωρούμε ότι ο προϋπολογισμός που καταθέσατε και θα ψηφίσετε σήμερα, είναι “εκτός τόπου και χρόνου”, όπως σας καταλογίζει η αξιωματική αντιπολίτευση.
Ο κρατικός προϋπολογισμός είναι εντός, πιο εντός δεν γίνεται, των απαιτήσεων που έχουν οι διάφοροι επιχειρηματικοί όμιλοι στην Ελλάδα, στη δεδομένη χρονική στιγμή, για να κατοχυρώσουν τα τεράστια κέρδη τους, την ώρα που ο λαός υποφέρει.

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.