Γ. Λέων για Πάτρα | "Το έργο μας σταματάει στο να πούμε την αιτία θανάτου, τον μηχανισμό θανάτου ή το είδος θανάτου" (βίντεο)

Γ. Λέων για Πάτρα | "Το έργο μας σταματάει στο να πούμε την αιτία θανάτου, τον μηχανισμό θανάτου ή το είδος θανάτου" (βίντεο)

Το πρωί της Δευτέρας 28 Μαρτίου, ο πρόεδρος της Ιατροδικαστικής Εταιρείας, Γρηγόρης Λέων, μίλησε στον ΣΚΑΙ για την υπόθεση των τριών παιδιών από την Πάτρα. Συγκεκριμένα, ο κ. Λέων ανέφερε ότι: "Έχουμε τρία περιστατικά που μπορεί ή όχι να συνδέονται μεταξύ τους. Τα δύο πρώτα φαίνονται ότι συνδέονται ως προς τα ευρήματα, όπως προκύπτει από τις ιστολογικές και τοξικολογικές και το σύνολο των εξετάσεων, οι οποίες έχουν ολοκληρωθεί. Οι αιτίες όμως επαναξιολογούνται. Σε ότι αφορά στον τρίτο θάνατο, μπορεί να συνδέεται με κάποιο τρόπο και αυτός με τα προηγούμενα δύο περιστατικά, μπορεί όμως να υπάρχει και κάτι ξεχωριστό. Αυτό που έχει γίνει γνωστό είναι ότι στο τρίτο παιδί, στο ενδιάμεσο της νοσηλείας, είχαμε μια εγκεφαλοπάθεια ανοξυγοναιμική, ένα ισχαιμικό στον εγκέφαλο. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το σώμα σου δίνει σαφή ευρήματα. Το θέμα είναι να μπορείς να τα μεταφράσεις σωστά και να αποτυπώσει την ορθή αιτία θανάτου. Για παράδειγμα ο ασφυκτικός θάνατος δεν είναι ένας εύκολα διαγνώσιμος θάνατος. Μπορεί να έχουμε κάποια ευρήματα που να ταιριάζουν, αλλά θα πρέπει να αποκλείσουμε μια σειρά άλλων παραγόντων που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε έλλειψη οξυγόνου. Είναι καθοριστικό να δούμε και για το τρίτο παιδί. Για το τρίο παιδί η εγκεφαλοπάθεια από έλλειψη οξυγόνου, σύμφωνα με την πληροφορία που έχει δώσει δημόσια θεράπων γιατρός, πρέπει να πιστοποιηθεί και από τις καταθέσεις των γιατρών και να περιμένουμε και την ιατροδικαστική εξέταση. Εμείς δεν έχουμε ως έργο το να βρούμε ποιος έκανε αυτή την πράξη, αν είναι τελικά εγκληματική ενέργεια. Το έργο μας σταματάει στο να πούμε την αιτία θανάτου, τον μηχανισμό θανάτου ή το είδος θανάτου, αν δηλαδή είναι εγκληματική ενέργεια. Οι ιατρικοί φάκελοι, οι καταθέσεις των γιατρών είναι αυτά που θα δώσουν το τελικό αποτέλεσμα. "

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.