Δίκη Λιγνάδη | "Δε θα απολογηθούμε για το μοτίβο του βιαστή μας" κατέθεσε ο ένας μάρτυρας

Δίκη Λιγνάδη | "Δε θα απολογηθούμε για το μοτίβο του βιαστή μας" κατέθεσε ο ένας μάρτυρας

Την Παρασκευή 3 Ιουνίου, ένταση σημειώθηκε στη δίκη του πρώην διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, Δημήτρη Λιγνάδη, στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, ενώ μέλος του ακροατηρίου συνελήφθη, καθώς άρχισε να βιντεοσκοπεί τη διαδικασία με το τηλέφωνό του. Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της σημερινής δίκης, ο δικηγόρος υπεράσπισης του κ. Λιγνάδη, Αλέξης Κούγιας, προχώρησε σε σειρά ερωτήσεων προς τον μάρτυρα, όπου αμφισβητούσαν την αξιοπιστία του, ενώ οι αντεγκλήσεις μεταξύ των δυο αντίδικων πλευρών ήταν συνεχείς και έντονες, με τον μάρτυρα να ζητάει από το δικαστήριο να τον αποδεσμεύσει. Τέλος, ακολούθησε ο εξής διάλογος μεταξύ του κ. Κούγια και του μάρτυρα:

"Υπεράσπιση: Ενώ όλοι έλεγαν ότι θα βγουν δεκάδες ηθοποιοί, μαθητές θεατρικών σχολών, παιδιά από σχολεία, δεν έχει βγει κανείς. Η ιστορία περιορίστηκε τελικά σε 2 παραγεγραμμένες καταγγελίες και όσοι ήρθαν εδώ λέτε για δυο ηθοποιούς που σας πλησίασαν να σας πουν ότι έχουν αντίστοιχη εμπειρία. Ποίοι ήταν;

Μάρτυρας: Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού παραιτείται και το Facebook έχει γεμίσει συνθήματα. Είναι δεκάδες ηθοποιοί. Αυτοί οι δύο μου εκμυστηρευθήκαν μετά την ανάρτησή μου. Όταν άρχισε ο κύριος Κούγιας να μιλά για επαγγελματίες ομοφυλόφιλους μου είπαν ότι δεν μπορούν να βγουν και δεν μπορούν να καταγγείλουν. Νομίζω αν κάνουμε υπομονή μπορεί κάθε έξι μήνες να είμαστε εδώ.

Υπεράσπιση: Μετά τη συνέντευξη είχατε επικοινωνία με τη Χατζηαντωνίου;

Μάρτυρας: Ναι, τηλεφωνικά.

Υπεράσπιση: Τι καθεστώς φόβου ζήσατε μαζί της, όπως έχει γράψει;

Μάρτυρας: Υπήρχαν φιλικές προειδοποιήσεις να μην πάω στις εισαγγελικές αρχές.

Υπεράσπιση: Είναι σύμπτωση ότι και ο ΒΚ υποστηρίζει ότι ήθελε να απαγγείλει το ίδιο μονόλογο;

Μάρτυρας: Ήθελε να ήμαστε όλοι Τομ, να υπάρχει μια ταύτιση των θυμάτων με τον ήρωα. Δε θα απολογηθούμε για το μοτίβο του βιαστή μας.

Υπεράσπιση: Είναι σύμπτωση;

Μάρτυρας: Ξέρετε πόσοι Τομ υπάρχουν εκεί έξω αυτή τη στιγμή;"

 

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.