Δ. Μάντζος | "Οι παρακολουθήσεις τηλεφώνων και οι υποκλοπές δεν είναι κανονικότητα"

Δ. Μάντζος | "Οι παρακολουθήσεις τηλεφώνων και οι υποκλοπές δεν είναι κανονικότητα"

Την Κυριακή 31 Ιουλίου, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Μάντζος, μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό για την παρακολούθηση του κινητού του προέδρου του κόμματος, Νίκου Ανδρουλάκη. Συγκεκριμένα, ο κ. Μάντζος ανέφερε πως:

"Η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας αποτελεί μόλις το εναρκτήριο λάκτισμα σε αυτόν τον μεγάλο αγώνα που έχουμε μπροστά μας για την αποκάλυψη της αλήθειας. Δε γίναμε σοφότεροι, δεν το περιμέναμε εξάλλου. Αλλά το κλίμα που εισπράξαμε από μία κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση είναι ότι η κυβέρνηση μάλλον ήθελε να κλείσει σε μία fast track διαδικασία την υπόθεση. Εδώ δεν πρόκειται να γίνει κάτι τέτοιο. Εμείς δε θα σταματήσουμε αν δε λάβουμε απαντήσεις σε όλα μας τα ερωτήματα.

Το Κίνημα Αλλαγής έχει εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη αλλά θα κινηθούμε σε νομικό επίπεδο. Δε θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια. Θα φέρνουμε συνεχώς νέα στοιχεία, συμπληρωματικά, ενισχυτικά της κατηγορίας, εφόσον αυτά προκύπτουν. Εκτός από την υπόθεση Ανδρουλάκη, υπάρχει η υπόθεση Κουκάκη ή και άλλες ενδεχόμενες υποθέσεις παρακολούθησης που, ακόμη και να δε συνδέονται άμεσα, μπορούν να ενισχύσουν η μία την άλλη.

Εμφανίστηκε μία τροπολογία από το Υπουργείο Δικαιοσύνης ξαφνικά, σε ένα άσχετο νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας, χωρίς ειδική αιτιολογία. Η γενική επίκληση του εθνικού συμφέροντος πολλές φορές οδηγεί σε απατηλά αποτελέσματα. Μετά από μερικές ημέρες, αφού κατέστη γνωστό στη νομική κοινότητα τι ακριβώς ψηφίστηκε, ήρθε η ίδια η Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών και έκρινε την τροπολογία αντισυνταγματική. Θα θέλαμε να δούμε αλλαγές στην ποινική μας νομοθεσία, με την κατάργηση αυτής της αντισυνταγματικής ρύθμισης.

Οι παρακολουθήσεις, οι παγιδεύσεις τηλεφώνων, οι υποκλοπές και οι συνακροάσεις δεν είναι κανονικότητα. Ορισμένοι βουλευτές της ΝΔ ή άνθρωποι της κυβέρνησης όλο αυτό το εμφανίζουν ως κάτι κανονικό, αναμενόμενο, φυσιολογικό. Λένε “τι φωνάζει ο Ανδρουλάκης και το ΠΑΣΟΚ; Δεν έγινε και κάτι”. Δεν είναι θέμα μόνο του Νίκου Ανδρουλάκη και ενός πολιτικού κόμματος. Είναι θέμα κάθε πολίτη, είναι θέμα της Δημοκρατίας μας, είναι ζήτημα διαφάνειας και αφορά σε όλους μας. Το κράτος δικαίου και τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν είναι α λα καρτ".

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.