Ντόρα Μπακογιάννη | Υπάρχουν δύο σενάρια για την Ουκρανική κρίση

Ντόρα Μπακογιάννη | Υπάρχουν δύο σενάρια για την Ουκρανική κρίση

Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργός, Ντόρα Μπακογιάννη, μίλησε στον ΣΚΑΙ για την Ουκρανική κρίση λέγοντας πως: 

"Θα αναζητηθεί μια νέα ισορροπία, η οποία είναι αναγκαία. Η Ρωσία έχει επανέλθει εδώ και δύο χρόνια και έχει θέσει στο τραπέζι τις απαιτήσεις και τις στρατιωτικές επιδιώξεις της. Οι παίκτες είναι οι Ρώσοι και οι Αμερικανοί και στη μέση βρίσκονται οι Ευρωπαίοι που πληρώνουν το τίμημα αυτή της αναταραχής. Θα γίνει έντονη διπλωματική προσπάθεια ώστε να γυρίσουν οι δυο πλευρές ως νικητές στην κοινή τους γνώμη. Μετά το Αφγανιστάν, αυτό που θα ήθελε να παρουσιάσει ο Μπάιντεν στην κοινή γνώμη είναι ότι απέτρεψε μια εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Οι δε Ρώσοι θα θέλουν να παρουσιάσουν ότι ο Πούτιν κέρδισε επαναφέροντας τη χώρα του σε θέματα ευρωπαϊκής ασφάλειας πάνω στο τραπέζι και το θέμα των επιρροών. Αυτό είναι το καλό σενάριο.
 
Το κακό σενάριο είναι ότι υπάρχει ο κίνδυνος να ξεκινήσει ένας πόλεμος που γίνεται σε χαμηλούς τόνους όλα αυτά τα χρόνια από το Ντονεσκ. Δηλαδή να σκοτωθούν Ουκρανοί με Ουκρανούς και οι Ρώσοι ό,τι κάνουν να το κάνουν κάτω από το τραπέζι. Δεν πιστεύω να έχουμε εμπλοκή, απέχουμε από όλα αυτά. Η Ευρώπη δεν είναι προετοιμασμένη ενεργειακά και τα αποθέματα δεν είναι αρκετά στη συγκεκριμένη περίπτωση" 

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.