Γ. Οικονόμου | Μας απασχολούν πολύ έντονα οι ανατιμήσεις

Γ. Οικονόμου | Μας απασχολούν πολύ έντονα οι ανατιμήσεις

Ακολουθούν σημεία συνέντευξης του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώκαι Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου, στο ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά 90,1 FM» και τους δημοσιογράφους Γιώργο Κουβαρά και Γιώργο Πιέρρο 

Για τον κατώτατο μισθό

Η αύξηση του κατώτατου μισθού είναι μία διαδικασία που απαιτεί χρόνο και προετοιμασία. Συνεπώς, για να την κάνεις το Μάιο πρέπει να εκκινήσουν οι διαδικασίες από τα αρμόδια Υπουργεία από πολύ νωρίτερα. Δεύτερον, η αύξηση του κατώτατου μισθού είναι μία ακόμη πολιτική που εντάσσεται στο πλαίσιο ενίσχυσης του εισοδήματος. Είναι ένα βασικό όπλο για την αντιμετώπιση και των ανατιμήσεων, με τις οποίες βρίσκονται αντιμέτωπα τα νοικοκυριά, παρά το γεγονός ότι τα αίτιά τους είναι εξωγενή. Στο πλαίσιο αυτό, η Κυβέρνηση αποφάσισε να φέρει νωρίτερα την προγραμματισμένη και για το 2022 δεύτερη αύξηση του κατώτατου μισθού, κάτι για το οποίο είχε δεσμευτεί ο ίδιος ο Πρωθυπουργός σε πολλές δηλώσεις του και εντός του 2021. Αυτό που μετά βεβαιότητος μπορούμε να πούμε είναι ότι η αύξηση θα είναι πολύ παραπάνω από το ποσοστό της πρώτης αύξησης, γεγονός που σημαίνει ότι και σε απόλυτο μέγεθος οι εργαζόμενοι θα δουν σημαντική ενίσχυση στο εισόδημά τους μηνιαίως, κυρίως αυτοί που αμείβονται με το μισθό στην κατώτατη κλίμακα. Αυτού του είδους τα ζητήματα, δεν είναι ζητήματα ούτε πλειοδοσίας, ούτε δημιουργίας επικοινωνιακών εντυπώσεων.  Θα είναι κάτι που θα μπορεί να βοηθήσει τον κόσμο να αντιμετωπίσει τους κραδασμούς που έχουμε λόγω της έντονης πληθωριστικής πίεσης. Αυτή είναι μία παράμετρος που φυσικά πρέπει να λάβουμε υπόψη μας.

Η Νέα Δημοκρατία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Κυβέρνησή μας, πάντοτε με ειλικρίνεια, με μέθοδο, αλλά και με σχέδιο στάθηκε και θα σταθεί στο πλευρό της κοινωνίας στα δύσκολα, είτε αυτά αφορούν την πανδημία, είτε αφορούν τις παρεπόμενες από την πανδημία κρίσεις. Με τρόπο, όμως, που σε καμία περίπτωση δεν θα θέτει σε κίνδυνο τη σταθεροποίηση της οικονομίας και την αναπτυξιακή της διάσταση. Είναι μακριά από μας μικροκομματικοί και μικροπολιτικοί σχεδιασμοί.

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.