Γ. Οικονόμου | Θα προχωρήσουμε στην αύξηση του κατώτατου μισθού

Γ. Οικονόμου | Θα προχωρήσουμε στην αύξηση του κατώτατου μισθού

Σημεία συνέντευξης του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου, στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ» και τους δημοσιογράφους Γιάννη Ντσούνο και Χρήστο Κούτρα

Για την πρόταση δυσπιστίας

Θα είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία η συζήτηση αυτή στη Βουλή, για να κουβεντιάσουμε και ν’ ακούσει ο ελληνικός λαός, όλα όσα  έχουν  συμβεί τα τελευταία 2,5 χρόνια στη χώρα. Για να δούμε πως έχει πάει η Κυβέρνηση αυτή, στην οικονομία, στο Κράτος Δικαίου, στην ενίσχυση της ασφάλειας της χώρας, στις θέσεις εργασίας, στην Υγεία, στην ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, στην Παιδεία, στον ψηφιακό μετασχηματισμό του Κράτους, στο εισόδημα των ανθρώπων. Να δούμε τις επιδόσεις της Κυβέρνησης, σε μία σειρά από ζητήματα που αφορούν τη ζωή και την καθημερινότητα. Για τους ανθρώπους που δεν είχαν δουλειά και βρήκαν -γιατί η χώρα έχει σήμερα  περισσότερους εργαζόμενους από το 2010- για το διαθέσιμο εισόδημα, για τις επενδύσεις, για τις μεγάλες εταιρείες που κοιτάζουν προς τα δω, για τη θωράκιση των Ενόπλων Δυνάμεων, για το γεωπολιτικό «αποτύπωμα» της χώρας.

Προχωράμε αυτά τα 2,5 χρόνια με τις επιτυχίες μας και με τις αδυναμίες και δεν κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Έχουμε το θάρρος ν’ αναγνωρίζουμε τα λάθη μας. Έχουμε το θάρρος να λέμε τι δεν δούλεψε σωστά και να προσπαθούμε, κάθε φορά, να γινόμαστε και καλύτεροι. Σ’ ένα δυσμενές περιβάλλον, έχοντας αντιμετωπίσει τα τελευταία 2,5 χρόνια, αλλεπάλληλες κρίσεις, πολλές από τις οποίες είναι και πρωτόγνωρες. Και αυτό, λοιπόν, θα τεθεί στο δημόσιο διάλογο και αυτό θα συζητηθεί τώρα στη Βουλή. Οι πολίτες θα ακούσουν, θα συγκρίνουν, θα βγάλουν τα συμπεράσματά τους για μία ακόμα φορά.

Τώρα, το γιατί έγινε αυτή η πρόταση δυσπιστίας αυτή τη συγκεκριμένη στιγμή, ο καθένας καταλαβαίνει. Ήταν πάντως απολύτως αναμενόμενη. Έγινε εξαιτίας της εντεινόμενης πολιτικής απαξίωσης του κ. Τσίπρα, της εντεινόμενης πολιτικής φθοράς, λόγω του ύφους και του είδους της αντιπολίτευσης, που έχει επιλέξει να κάνει. Βλέπει ότι το έδαφος του πολιτικού του χώρου να χάνεται κάτω από τα πόδια του και, προφανώς, επέλεξε να αντιδράσει μ’ αυτόν τον τρόπο. Είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να ακούσει ο κόσμος ποιες είναι οι επιδόσεις της Κυβέρνησης, που ο κ. Τσίπρας ζητά να φύγει, και να θυμηθεί τι κόμμα ήταν και κυρίως τι κόμμα εξακολουθεί να παραμένει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.