Γ. Οικονόμου για υπόθεση Ανδρουλάκη | "Αν το ήξερε ο πρωθυπουργός δεν θα είχε συμβεί" (βίντεο)

Γ. Οικονόμου για υπόθεση Ανδρουλάκη | "Αν το ήξερε ο πρωθυπουργός δεν θα είχε συμβεί" (βίντεο)

Το πρωί της Δευτέρας 8 Αυγούστου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, μίλησε στον ΣΚΑΙ για την πολύκροτη υπόθεση με την απόπειρα υποκλοπής τηλεφωνικών δεδομένων του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη, καθώς και για τις αναμενόμενες δηλώσεις του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, λέγοντας πως: "Ο κ. Μητσοτάκης θα αναφερθεί πάρα πολύ αναλυτικά στη σοβαρή αυτή περίπτωση και θα περιγράψει τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση προσεγγίζει το ζήτημα και πώς σκοπεύει να το αντιμετωπίσει. Είμαστε υπέρ της Εξεταστική Επιτροπής. Πρόκειται για μια υπόθεση εξαιρετικά σοβαρή και επιβάλλεται να αποσαφηνιστεί. Δε θέλουμε να μείνει καμία σκιά. Είχαμε ένα γεγονός που πολιτικά δεν είναι ανεκτό. Δεν είναι κανονικό σε μια δημοκρατία να παρακολουθείται το κινητό ενός ευρωβουλευτή από τις εθνικές αρχές ασφαλείας. 

 Αν είχε τεθεί σε γνώση του πρωθυπουργού αυτό δε θα συνέβαινε. Γι’ αυτό απομακρύνθηκε ο διοικητής της ΕΥΠ και έγινε ανάληψη πολιτικής ευθύνης. Σε αυτή την υπόθεση ακούγονται και λέγονται πολλά που οδηγούν περισσότερο σε σύγχυση. Έχουμε μια νόμιμη επισύνδεση κατόπιν παραγγελίας εισαγγελέως μέσα από το θεσμικό πλαίσιο που λειτουργεί η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών για το τηλέφωνο ενός πολιτικού και συγκεκριμένα του κύριου Ανδρουλάκη, την περίοδο που ήταν Ευρωβουλευτής και υποψήφιος για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Αυτό γίνεται με τον τρόπο που διέπεται η λειτουργία της ΕΥΠ διαχρονικά, με την έγκριση εισαγγελέως.
 
Η υπόθεση αυτή δεν έχει καμία απολύτως σχέση με όλη τη συζήτηση του προηγούμενου διαστήματος και με την πρώτη μηνυτήρια αναφορά του κ. Ανδρουλάκη για τα predator και τα κακόβουλα λογισμικά. Η Ελληνική κυβέρνηση ούτε έχει προμηθευτεί ούτε καμία κρατική αρχή χρησιμοποιεί αυτά τα κακόβουλα λογισμικά. Οφείλουμε να ψάξουμε να βρούμε ποιοι με κακόβουλα λογισμικά παρακολουθούν Έλληνες πολίτες. 
 
Το σύστημα έχει αδυναμίες και μπάζει και χρειάζεται περισσότερα φίλτρα, αλλά να μην τα μηδενίζουμε όλα. Είμαστε απόλυτα δεκτικοί σε προτάσεις. Ούτε ο κ. Δημητριάδης γνώριζε, αλλά από ευθιξία πολιτική παραιτήθηκε. Με βάση τις πληροφορίες που έχουμε, δεν είναι σε γνώση του πρωθυπουργού η οποιαδήποτε πληροφόρηση για παρακολούθηση πολιτικών προσώπων. Οι απαντήσεις θα δοθούν θεσμικά. Θα κάνουμε αλλαγές και στο θεσμικό πλαίσιο. Δε θα επιτρέψουμε ένα περιστατικό που πολιτικά είναι μη ανεκτό να αφήσει την οποιαδήποτε σκιά. Οι διαδικασίες θα ξεκινήσουν μόλις ανοίξει η Βουλή."

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.